15 idei de cadouri de Crăciun pentru cea mai bună prietenă, care o vor bucura nespus

Știi deja că cele mai frumoase cadouri pentru prietena ta cea mai bună sunt cele de neprețuit: să fii acolo când are nevoie de tine, să o consolezi în momentele dificile, să fii empatică atunci când îți cere părerea și, pur și simplu, să o iubești exact așa cum este.

Dar cum se apropie Crăciunul, poți marca momentul cu un cadou frumos, cu semnificație, care cuprinde toate aceste dovezi de prietenie.

Ca să-ți facem alegerea mai ușoară, noi la Metaphora ți-am pregătit acest ghid cu idei originale de cadouri de Crăciun pentru cea mai bună prietenă a ta, care îi vor spune „Mulțumesc!” în cel mai frumos mod.

Idei de Cadouri de ziua prietenei tale cele mai bune

Sunt cadouri pe care le poți alege în funcție de pasiunile și hobby-urile ei, de personalitatea sa și de legătura specială pe care o aveți de atât de mult timp.

Fie că este ziua ei de naștere, Crăciunul sau o aniversare mai specială, iată câteva idei originale de cadouri simbolice care te pot inspira, pentru a-i face o bucurie celei mai bune prietene.

O zi „pe drum”, doar pentru voi două

Cum ar fi să porniți la drum doar voi două, pentru o zi sau chiar un weekend memorabil de ziua ei? Dacă îi cunoști programul destul de bine și știi că iubește natura, îi poți organiza din timp o mini-vacanță surpriză chiar și cu buget redus.

excursie cadou cele mai bune prietene

Fie că mergeți într-un oraș din țară precum Brașov, pentru o sesiune de relaxare aproape de natură, ori într-un city break în orașul ei preferat din Europa, un mini trip pentru voi două este o idee foarte reușită de cadou pe care și-o va aminti cu drag.

O bijuterie cu piatra ei norocoasă, plină de simboluri frumoase

Dacă prietena ta este o fire spirituală, o pasionată de povești și culturi străvechi sau pur și simplu adoră pietrele semiprețioase pline de culoare și mister, atunci o bijuterie autentică din argint cu piatra norocoasă a zodiei ei poate fi un cadou foarte frumos, plin de semnificație.

În funcție de pietrele norocoase ale zodiilor și de ce semnificații poartă fiecare, o poți surprinde cu un superb pandantiv statement cu lapis lazuli lucrat manual în India, care o va duce cu gândul la cerul înstelat, precum modelul de mai sus.

Un cadou original poate fi și un pandantiv indian cu o superbă piatră turcoaz, asociat cu speranța, dar și cu zeița Hathor, ce reprezenta artele și bucuria, sexualitatea și feminitatea.

Idee de cadou simbolic pentru prietena cea mai buna, un pandantiv statement cu turcoaz Metaphora

Comandă aici: Pandantiv statement din argint și turcoaz, lucrat în India.

Nu doar că o va încânta să primească o bijuterie autentică, lucrată manual de bijutieri artizani din țări cu tradiție, dar va fi și un cadou cu simbol pentru prietena ta.

În funcție de gusturile ei și de ce știi că poartă cu plăcere, poți să-i oferi cadou prietenei tale orice model din colecția noastră, fie că este un pandantiv colorat, un inel statement, o brățară unicat sau o pereche de cercei feminini, cu pietrele ei preferate.

Bratara cu ametist, o idee de cadouri simbolice si handmade pentru cea mai buna prietena a ta

Comandă aici: Brățară din argint și ametist superb, lucrată handmade în India.

Un curs de mindfulness pe care și-l dorea de mult

Dacă știi că prietena ta este o fire care caută întotdeauna să se înțeleagă cât mai bine pe sine, atunci poți să o surprinzi cu un curs de mindfulness sau de self-compassion (ori un alt curs de dezvoltare personală) care știi că i-ar plăcea sau despre care ți-a povestit deja.

Este o idee de cadou care îi va arăta că ești atentă la nevoile ei și că îți pasă de starea ei de bine, lucruri pe care prietenele cele mai bune le împărtășesc mereu.

Curs de mindfulness, o idee de cadou cu semnificatie pentru prietena ta buna

O pereche de cercei candelabru, pentru prietena care iubește călătoriile exotice

Lucrați manual de artizani bijutieri din India, cerceii candelabru din argint pot fi cadourile perfecte pentru femeile pasionate de călătorii și de misterul feminin al culturilor orientale.

Cerceii candelabru sunt un cadou perfect si simbolic pentru prietena cea mai buna pasionata de calatorii

Comandă aici: cercei candelabru din argint și email albastru, lucrați manual în India.

O vei impresiona cu o pereche de cercei indieni originali și feminini, lucrați în țara cu cea mai lungă tradiție în lucrul bijuteriilor.

cerceii candelabru lucrati manual in india sunt o idee de cadou ideal pentru prietena cea mai buna, pasionata de calatorii exotice

Comandă aici: Cercei candelabru cu piatră carneol și simboluri indiene, lucrați handmade în India.

Cerceii candelabru din colecția Metaphora sunt plini de culoare și detalii unice, pe care nu le va mai găsi niciunde, așadar știi că vei alege un cadou handmade original, încărcat cu simboluri și un farmec oriental pe care prietena ta îl va adora instantaneu.

Poți alege modele complexe și extrem de elegante, precum cerceii tradiționali indieni, sau unele jucăușe și vesele, precum modelele din argint și email colorat din Maroc, în funcție de ce știi că prietenei tale i-ar plăcea să poarte mai mult.

Cercei lungi candelabru din argint si email colorat, lucrati traditional si handmade in Maroc, un cadou original pentru cea mai buna prietena a ta

Comandă aici: Cercei tradiționali din argint și email colorat, lucrați manual în Maroc.

Cerceii berberi degajă frumusețe și optimism, dar au și o simbolistică aparte.

Triunghiul reprezintă feminitatea în cultura berberă, astfel că cerceii etnici cu acest simbol sunt ideal de oferit cadou unei femei asumate și puternice.

Cerceii de mai sus poartă simbolul feminității și o spirală care reprezintă evoluția unei forțe, a unei stări, ritmurile repetate ale vieții, și o floare perfect deschisă, care vorbește despre momentul de înflorire absolută a femeii.

Cartea „Prietena mea genială”, pentru adevărata ta prietenă genială

Dacă știi că „sufletul tău pereche” feminin e ca un copil fericit când vine vorba de povești profunde, pline de emoții și iubire, atunci vei merge la sigur cu această idee de carte cadou care va fi savurat pe nerăsuflate. Până la urmă, vorbim chiar de prietena ta genială, nu?

Fie că alegi doar prima carte sau întreaga tetralogie semnată de Elena Ferrante, îi vei oferi în dar cadoul ideal care vorbește chiar despre prietenia pe viață între două femei.

Foto: cărturești.ro

O brățară sexy, care să o facă să se simtă ca o zeiță

O bijuterie cadou poate părea o alegere comună, dar nu și când ea poartă o semnificație personală și o frumusețe… legendară.

Un model original, cu simboluri feminine care reprezintă personalitatea matură, curajoasă și plină de senzualitate a prietenei tale devine surpriza perfectă de la cea care îi apreciază toate calitățile.

bratara de brat kundalini argint-india, un cadou feminin si reusit pentru prietene

Comandă aici: brățară de braț Kundalini din argint 925, lucrată manual în India.

De exemplu, o brățară de braț autentică, inspirată de cele purtate de zeitățile grecești sau de reginele egiptene, într-un model sexy care so va face să se simtă specială de fiecare dată când o poartă.

La fel de sexy sunt și brățările de picior din argint, pe care prietena ta cea mai bună le poate purta în pereche, alături de ținutele vaporoase și feminine, de vară.

Fie că e ziua ei de naștere sau o aniversare specială, alege-i prietenei tale un cadou care îi reflectă încrederea și puterea feminină.

Bratara marocana Metaphora este un cadou unicat pentru prietena cea mai buna de ziua ei sau de sarbatori

Comandă aici: Brățară unicat din argint și email colorat, lucrată manual în Maroc.

Emailul, una dintre tehnicile favorite ale bijutierilor marocani, dă culoare și strălucire oricărei bijuterii din argint. O astfel de brățară etnică este cadoul perfect pentru o femeie stilată, asumată și care știe ce vrea.

Un cadou feminin si traditional, o bratara bijuterie din argint lucrata manual in Maroc

Comandă aici: Brățară lată din argint, lucrată handmade în Maroc.

Fiecare brățară Metaphora este lucrată manual în țări orientale cu tradiție, după modele esențiale în cultura lor. Așadar, cadoul pentru prietena ta cea mai bună va purta frumusețea și misterul acestor culturi fascinante.

Bratara statement din argint si agata verde, lucrata in Afganistat, poate fi cadoul simbolic si cu semnificatie pentru prietena ta bunastan-cadou-special-unic-prietena-cea-mai-buna

Comandă aici: Brățară statement din argint și agată, lucrată manual în Afganistan.

Cu un aer deosebit de elegant și prețios, brățara Shahzadi de mai sus este lucrată în stil clasic afgan, cu pietre de agată verde montate înalt, cu gravură pe margini. O frumusețe de care prietena ta se va îndrăgosti iremediabil!

Poți alege între brățări indiene, marocane sau chiar afgane, fiecare cu un model absolut încântător și original, în colecția de brățări din argint Metaphora.

O mini-petrecere surpriză cu cei mai buni prieteni ai ei

Cum spuneam, cadourile pentru cea mai bună prietenă sunt de neprețuit. Și ce poate fi mai inspirat decât o întâlnire cu cei mai buni prieteni ai ei alături, la o felie de tort și un pahar de șampanie?

Dacă îi cunoști programul și știi că adoră surprizele cu semnificație, poți să îi organizezi o mică petrecere aniversară pentru a celebra ziua ei de naștere la tine acasă sau chiar la ea – în funcție de situație.

O broșă delicată ca simbol al prieteniei voastre, pe care o puteți purta amândouă

Prieteniile autentice pot fi adesea amintite prin gesturi sau lucruri pe care doar voi două le împărtășiți. Fie că e ziua ei sau un moment special pentru ea, un semn al prieteniei voastre pe care să-l purtați amândouă poate fi un cadou extrem de atent și de inspirat.

Celebrați-vă legătura specială cu o bijuterie pe care o puteți purta amândouă, pentru a vă simți aproape una de cealaltă, chiar și la distanță, precum aceste broșe handmade.

Ele poartă simbolul prieteniei și al loialității voastre, într-un design șic și feminin de inspirație celtică.

Un kit DIY de macramé, pentru prietena care colecționează (tot mai multe) plante

Dacă de fiecare dată când îi treci pragul casei te minunezi de grija și atenția pe care le oferă plantelor ei, atunci un cadou inspirat poate fi unul ales chiar pentru acestea.

Poți să îi oferi în dar prietenei tale cele mai bune un suport macramé sau, de ce nu, chiar un set do it yourself cu care să-și petreacă timpul relaxată: țesând macramé-uri finuțe și delicate pentru plantele ei :)

idee cadou macrame pentru prietena care are plante

O amuletă prețioasă pentru prietena optimistă, care te încarcă cu energie pozitivă

Poate că prietena ta este adesea cea care te ajută să vezi partea bună în orice situație și care debordează de un optimism contagios de fiecare dată când vă întâlniți, un talisman sau o amuletă par cadoul perfect pentru a-i păstra puterile extraordinare.

Cerceii amuleta sunt un cadou special pentru prietena cea mai buna si optimista

Comandă aici: Cercei amuletă din argint, lucrați manual în Niger.

O bijuterie amuletă poate să îi pună în valoare stilul feminin și personalitatea ei specială, care te surprinde plăcut de fiecare dată când vă întâlniți.

Inel amuleta din argint patinat si lapis lazuli, un cadou deosebit si frumos pentru o prietena cu personalitate

Comandă aici: Inel statement din argint și lapis lazuli, plin de misterul tradițiilor indiene.

Alege o pereche de cercei originali sau, poate, acest inel amuletă cu totul deosebit precum cel de mai sus, lucrat manual în India. Este o mică operă de artă pentru mâna unei femei cu gust și personalitate.

Amulete ideal de oferit în dar prietenelor tale bune vin și sub formă de pandantive, ca tu să alegi ce li se potrivește cel mai mult.

cadou-amuleta-argint-carneol-prietena-buna

Comandă aici: Pandantiv amuletă hamsa, cu piatră carneol. Lucrat manual în India.

Pe lângă simbolistica anti-deochi a simbolului hamsa (sau mâna Fatimei), pandantivul de mai sus te bucură și cu un splendid caboșon de carneol în centru, care reprezintă „ochiul divin” și care are tot rol de protecție.

Designul bijuteriei este unul spectaculos, specific culturii tuarege în care a fost creată manual, pentru a fi oferit în dar prietenei tale atât pentru frumusețea sa, cât și pentru energiile benefice pe care le poartă.

O ilustrație veselă și originală, care să o inspire și să o consoleze când nu poți fi lângă ea

Prietenia se menține și la distanță, cu micile lucruri care vă aduc aminte una de cealaltă și de susținerea reciprocă oricând, oriunde.

Iar un print de artă ilustrat pe gusturile ei, fie că este mai vesel și colorat sau are un mesaj profund, poate fi chiar acea sursă de optimism de care are nevoie.

Poți alege un print creat de un ilustrator român, care să-i aducă aminte de o întâmplare pe care ați trăit-o împreună atunci când îl privește, sau care pur și simplu să o binedispună.

Este și o idee de cadou original și frumos pe care îl poți personaliza, de exemplu, cu simbolurile sau citatele ei preferate.

Charm-uri colorate, care îi vor aminti că ești mereu alături de ea

Mai ales de ziua ei de naștere, prietena ta cea mai bună merită să fie răsfățată și să se simtă cea mai importantă în viața ta.

Și, pentru că și tu o apreciezi pentru toate momentele în care e alături de tine, un cadou feminin, colorat și diafan poate fi chiar ceea ce are nevoie pentru a ști cât o prețuiești.

Bratarile charm din argint colorate sunt ideal de oferit cadou prietenei tale cele mai bune

Comandă aici: brățări charm din argint și pietre semiprețioase, cu simboluri din toată lumea.

O brățară charm din argint și ametist sau un set de brățări colorate din diferite pietre semiprețioase, cu charm-uri delicate, este nu doar un accesoriu aparte pe care îl poate purta pentru a-și exprima stilul, dar și pentru a simți că acele simboluri dragi ți fine îi poartă noroc și îi reprezintă cele mai frumoase vise.

Un cadou cu feline – pentru că știi cât de importantă e ziua pisicii ei

Dacă prietena ta cea mai bună este o iubitoare de animale și, în special, dacă are o pisică pe care o iubește (aproape) la fel ca pe tine, atunci un cadou reușit chiar de ziua animăluțului poate fi unul care să-i amintească de hazul vieții și iubirea necondiționată.

Fie că este o decorațiune jucăușă sau o cană personalizată în care își bea cafeaua de dimineață, un obiect cu și despre pisici, câini sau animalul ei preferat o va amuza de fiecare dată și îi va aduce aminte de tine cu drag.

O brățară lucrată de femei din tribul Akha, pentru prietena care luptă pentru lucrurile în care crede

Când te gândești la cele mai frumoase idei de cadouri pentru prietena cea mai bună, mai ales dacă este o femeie plină de curaj, compasiune și altruism, atunci un dar cu aceleași calități poate deveni alegerea reușită de ziua ei.

Deopotrivă un cadou unic și chiar feminist, brățara Kolanta din argint cu fir roșu sau negru este lucrată manual de către femeile din tribul Akha din Thailanda, după tehnici vechi și complexe, și de aceea are o poveste specială.

Un cadou unicat si feminist, lucrat de femei din tribul thailandez este bratara unicat din argint si fir rosu de la Metaphora

Comandă aici: Brățara unicat Kolanta, lucrată de femeile din tribul Akha.

Mărgelele brățării sunt gravate cu rodii, fruct care simbolizează prosperitate, iar cele mai mari, de pe centru, sunt gravate fiecare cu câte un soare, simbol al vieții și al bucuriilor simple.

Este un cadou extrem de valoros și semnificativ pentru prietena ta cea mai bună, atât prin povestea fascinantă care o va emoționa, cât și prin designul spectaculos și original.

Oferă-i cel mai frumos cadou, care chiar spune „Best friends forever”!

Cadourile cele mai frumoase pentru prietena ta sunt cele pe care deja vi le împărtășiți: acceptare, iubire, susținere, ascultare.

De ziua ei, de sărbători sau oricând apar momente importante în viața ei, surprinde-o cu un dar personal, care poartă toate aceste calități ale prieteniei voastre.

Cu o bijuterie Metaphora, o vei face să tresalte de bucurie cu un cadou simbolic și prețios, plin de semnificație și de frumusețe – așa cum e și ea!