Ce bijuterii purtăm vara aceasta? 10 noi modele care întrec orice tendințe estivale și accesorii la modă

Note exotice și sclipiri delicate, presărate cu parfumul de mare și piele atinsă de soare… pe toate le poți simți în noile modele de bijuterii ale verii.

Astăzi e mai puțin despre tendințe și accesorii de sezon și mai mult despre versatilitate și originalitate, când vorbim de bijuterii „la modă” – ele devin piesele timeless de vară, surprinzătoare și pe care vei adora să le porți în fiecare vară!

Bucură-te de vară și de tot ce-ți aduce frumos: soare, mare, vacanță, culoare, cercei creole și brățări de picior. Te așteaptă bijuterii vibrante și exotice, pline de feminitate și senzualitate, într-o abundență de culori și piese adaptabile pentru fiecare summer look.

Savurează vara în fiecare clipă cu o bijuterie Metaphora din Colecția Endless Summer!

Iată cele mai noi modele estivale de bijuterii de vară, pe care le poți purta în 2023 și în fiecare vară – și pe care știm deja că le vei purta cu o plăcere infinită.

Bijuterii de vara din argint de la Metaphora, lucrate manual in India si Thailanda

1. Brățări de picior din India și Thailanda

În topul bijuteriilor estivale se află irezistibilele brățări de picior, din argint sau fir colorat – cele mai sexy accesorii ale verii!

Modelele cele mai senzuale sunt brățările de picior indiene, din argint cu diferite ornamente delicate sau mai spectaculoase, care care se poartă pereche, câte una la fiecare gleznă.

Bratari picior indiene din argint autentic, handmade din India si Thailanda de la Metaphora

Bratara de picior din argint indiana

Brățară de picior din argint 925, cu lănțișor șarpe și biluțe, lucrată manual în India.

Te poți inspira și din cultura thailandeză, unde brățările de picior sunt mai delicate și colorate și se poartă mai strâns. Tu cum le vei purta vara aceasta?

Descoperă cele mai senzuale modele de brățări de picior din argint și cu șnur colorat.

2. Bijuterii cu ornamente marocane

Culorile culturii marocane și modelele stilizate tradițional sunt pur și simplu irezistibile, mai ales pentru accesorii de vară.

Marocul are o tradiție străveche de podoabe și meșteșuguri, care continuă și astăzi să impresioneze întreaga lume. În special triburile nomade berbere ne aduc unele dintre cele mai spectaculoase modele de bijuterii, de o frumusețe specială pentru cele care le poartă.

Inspirate de portul tradițional, aceste bijuterii ornamentale apar în topul bijuteriilor estivale în două stiluri inconfundabile: bijuteriile din email colorat și cele geometrice, lucrate în filigran.

Printre cele mai populare piese se numără brățările ornamentale în culorile marocane albastru, verde și galben. Un astfel de model devine un accesoriu esențial pentru a conferi mai mult farmec ținutelor feminine și vaporoase din această vară.

Bratara statement din argint si email colorat din Maroc

Comandă aici: Brățară Nour, lucrată manual în Maroc – serie mică.

Dacă preferi să porți mai multe accesorii la outfiturile tale, la fel de bine funcționează și un pandantiv marocan în model geometric, alături de un inel ornamental în aceleași culori, pentru accente mai vibrante.

Pandantiv din argint si email din Maroc, lucrat handmade Metaphora

Comandă aici: Pandantiv romb Tafza, lucrat manual în Maroc din email colorat.

Dacă ești o iubitoare de bijuterii din argint, te vor încânta atunci bijuteriile cu filigran – brodate cu fir de argint, cu multă migală și complexitate de către bijutieri, precum modelele Metaphora.

Inelele și cerceii din argint patinat, cu diferite detalii pline de finețe, se pot combina după bunul plac pentru a-ți completa un look strălucitor de vară, într-o notă foarte șic.

Pe lângă efectul spectaculos, bijuteriile ornamentale marocane poartă cu ele tradiții și simboluri protectoare, fuzionate în modele esențiale, mereu revigorante indiferent de sezon.

Bratara statement din argint, rigida si deschisa, lucrata manual in Maroc

Brățara marocană Assa din argint este decorată pe toată suprafața cu filigran.

Cercei din argint rotunzi, lucrati in Maroc pentru Metaphora

Feminini și eleganți, cerceii Tafraout au o floare frumos lucrată și patinată.

Descoperă întreaga colecție Metaphora de bijuterii din Maroc, lucrate manual cu email colorat sau argint patinat de artizani bijutieri, în serie mică sau unicat.

3. Cercei creole

Nicio colecție de bijuterii de vară nu este completă fără o pereche de cercei creole din argint – sau chiar mai multe!

Cerceii creole au design-uri variate și irezistibile, fie că preferi perechile mai mici sau mari și spectaculoase, în modele rotunde și perfecte, cu detalii jucăușe, ori cu spirale.

Printre favoritele verii se numără modelele thailandeze, sub formă de spirală – simbol al evoluției spirituale. Cerceii creole spirală sunt ușori, comozi și arată minunat cu orice ținută alegi să porți.

Cercei spirala creole din Thailanda

Cercei creole spirală Song Jai, atât de delicați și estivali!

Cercei creole spirala din argint

Cercei creole spirală Pho Jai, originali și atât de ușor de purtat, zi de zi.

Dacă îți plac accesoriile mai îndrăznețe, cu modele statement, optează pentru cerceii creole din argint, lucrați manual și cu măiestrie chiar în India. Au un model rotund, decorat cu detalii surprinzătoare, care celebrează feminitatea în toate formele sale.

Cercei creole indiene din argint

Simpli, dar spectaculoși, cerceii creole Niksha indieni se poartă cu drag de dimineață până seara.

Cercei argint mari indieni Metaphora

Cercei din argint mari Anupham, un model extrem de feminin prin detaliile sale.

Cerceii creole sunt atât de frumoși și iubiți, vară de vară, datorită feminității și senzualității pe care o emană, dar și confortului la purtare.

Delectează-te cu colecția Metaphora de cercei creole din argint, decorați deosebit și plini de finețe ca tu să te bucuri de un accesoriu unic.

4. Accesorii cu motive solare și inspirate de natură

Ce-ar fi bijuteriile de vară fără amintirile pe care le poartă despre cele mai frumoase veri, experiențe unice și zile pline de soare?

Printre modelele must-have se numără și cele cu motive florale, vegetale, solare și marine, pe care le regăsim mai ales în inele și cercei delicați din argint.

Sunt acele accesorii care abia așteaptă să te însoțească în vacanțe, weekenduri și stări de relaxare.

Accesoriile cu motive solare, inspirate de natură apar adesea în modele mai discrete față de celelalte tipuri de bijuterii de vară, mai statement și nonconformiste. Și sunt atât de plăcute la purtare, încât nu vei mai dori să le dai jos nici la finalul verii!

inel libelula din argint Metaphora

Inel libelulă Sunya care te va însoți în vacanțe memorabile.

Cercei mici scoică, din argint, lucrați manual în Thailanda.

Cercei mici scoică, din argint, lucrați manual în Thailanda.

Cercei rotunzi din argint cu simboluri de vara

Cercei floare din argint – cele două flori frumos desenate se vor așeza minunat la ureche.

5. Bijuterii turcoaz cu accente de culoare

Vara aceasta, trendul bijuteriilor pline de culoare te răsfață cu nenumărate modele cuceritoare!

Adorate de femeile din lumea întreagă pentru aerul lor marin și optimist, bijuteriile colorate în nuanțe de turcoaz, bleu și verde abundă în modele originale și versatile, ușor de purtat.

coliere colorate metaphora

Colier în nuanțe turcoaz, din argint și jasp lucrat manual în Thailanda.

cercei rotunzi din argint si email turcoaz si mandala

Cercei rotunzi din argint 925 și email albastru și turcoaz, lucrați manual în India.

Cercei turcoaz în stil persan, lucrați de un bijutier indian

Cerceii lotus în stil persan lucrați de un bijutier indian specializat în arta meenakari.

Majoritatea bijuteriilor colorate sunt fie din pietre semiprețioase, fie din email – tehnică prin care bijutierii artizani infuzează o explozie multicoloră fiecărei piese în parte. Contrastul cu argintul le conferă și o strălucire naturală, foarte delicată.

Bijuteriile din email colorat se potrivesc cu toate ținutele tale: rochii lejere de vară, ținute cu jeans și sneakers sau cu un pulovăr moale, în zilele nehotărâte de vară.

bijuterii colorate de vara

Bijuteriile din argint, cu accente orientale de culoare, nu își vor pierde farmecul prea curând. Comandă colierul din argint și email colorat aici, iar inelul-spirale aici.

6. Brățări stacked din argint și șnur colorat

Tot la capitolul accesorii pline de culoare, te bucuri și de brățările stacked din argint sau cu șnur colorat, vedetele sezonului estival.

Reprezentative pentru acest stil sunt bijuteriile din Thailanda – fiecare piesă în sine reflectă o oază de feminitate, exotism și o stare de bine.

Modelele cu șnur colorat, precum cele împletite prin tehnici complexe și tradiționale de către femeile din triburile thailandeze, te vor cuceri instant cu unicitatea și detaliile lor superbe.

Brățările stacked îți permit să-ți exprimi individualitatea și stilul și să-ți adaptezi ținutele în orice moment. Joacă-te liberă cu diferite combinații de culori și brățări din argint, cu șnur colorat sau charms.

Alege-ți brățările stacked preferate pentru summer look, din colecția Metaphora!

bijuterii din argint cu snur colorat

Alege-ți combinația preferată de brățări colorate cu argint, aici.

7. Accente perlate

Perlele au fost dintotdeauna asociate cu eleganța supremă și cu puritatea, și sunt în continuare iubite ca accesorii etern clasice și feminine.

Însă tot mai mult, perlele se disting mai ales ca detaliu central în modele contrastante și îndrăznețe, spectaculoase.

Vei regăsi în bijuteriile de vară multe modele statement cu perlă delicată, fie cu o patină intensă pentru un aspect mai rafinat, fie cu filigran lucrat în forme repetitive și armonioase, perfecte.

Inelele rotunde cu perlă sunt populare în special datorită designului de o finețe uluitoare. Sunt ideale pentru o femeie îndrăzneață și nonconformistă, care adoră bijuteriile expresive.

Orice model alegi, fii sigură că te va face fericită să-l porți de fiecare dată.

Inel rotund cu perla alba, din argint patinat

Feminin și elegant, inelul Amit are detalii absolut minunate.

Un alt efect care taie răsuflarea în cazul multor modele este filigranul – o dantelă din argint, brodată cu migală de artizanii bijutieri precum o mică operă de artă. Regăsești multe pandantive și cercei din argint cu perlă care au acest filigran.

pandantiv indian din argint si perla naturala

Pandantiv indian din argint și perlă naturală, cu o lucrătură foarte feminină și stilată.

Sunt accesorii perfecte pentru ținutele monocrome și cele pastel, pentru care vrei să vii cu un twist sofisticat. Și un outfit îndrăzneț, într-o culoare intensă, va arăta mai șic ca oricând.

Cucerită de farmecul atemporal al perlelor? Descoperă toate bijuteriile din argint cu perlă Metaphora.

Charm Party!

Pentru că fiecare femeie are stilul său aparte, printre accesoriile estivale se numără și un tip de bijuterie inedită: combinațiile distractive de coliere sau brățări charm, purtate pe o mână sau la ambele încheieturi.

E imposibil să reziști nuanțelor delicate ale pietrelor semiprețioase din care sunt realizate ori charmurilor inspirate de frumusețea naturii și de culturile lumii.

Brățările charm sunt și favoritele femeilor iubitoare de accesorii cu semnificație.

Și pe cât sunt de feminine și delicate, pe atât sunt de ușor de asortat cu orice summer look – fie că preferi stilul boho chic, casual și feminin sau unul minimalist și cool.

bratari charm colorate din argint si pietre semipretioase

Cu turcoaz sud-african sau ametist? Combină-ți brățările charm favorite!

O combinație extrem de cool de brățări charm și brățări subțiri și inele tuarege, tip amuletă.

bratari charm cu snur colorat si elefanti indieni

Charms clasice: Brățări din argint și fir roșu și negru, lucrate manual în Thailanda.

https://metaphora.ro/bratara-elefant-kalaya-argint-fir-rosu-thailanda-bthtx0332 Brățări din argint și fir roșu, lucrate manual în Thailanda

9. Clinchete de clopoței și mărgele

Printre bijuteriile de vară în 2023, descoperim și o mulțime de culori și modele delicioase, dublate de veselia clinchetelor delicate la ureche.

Cerceii indieni sunt reprezentativi în acest caz și plusează cu simboluri feminine, rotunde, care te farmecă de la prima vedere. Ei se potrivesc de minune cu rochii și ținute vaporoase, dar și cu unele mai sofisticate sau sexy.

Feminini și cu aer oriental, acest model de cercei se mișcă divin la ureche, e o bucurie să-i privești, dar mai ales să îi porți.

Cele mai multe modele vin din țări exotice, precum India și Thailanda. Alături de un strop de magie de la Metaphora și feminitate de la tine, cerceii din argint cu mărgeluțe, clopoței și clinchet de vară te așteaptă să-i adaptezi stilului tău și să petreceți vara împreună!

cercei indieni cu clopotei

Cercei jhumka cu email albastru, un model esențial în India. Comandă-i aici.

Irezistibilii cercei din argint jhumka, lucrați manual în India. Disponibili aici și aici.

Cercei statement din argint, cu spirale cuceritoare, simbol al evoluției spirituale.

10. Bijuterii-amuletă

Printre noile modele de bijuterii de vară vei vedea și un stil aparte, încărcat cu semnificații spirituale, precum bijuteriile amuletă. Cele mai populare sunt kitab și hamsa.

Bijuteriile kitab („carte”, în arabă, referindu-se la cartea sfântă) sunt foarte populare în lumea musulmană, având rol puternic protector. Le găsești în general sub formă de pandantive amuletă colorate, care se potrivesc de minune cu ținutele romantice și boho chic, cât și cu cele rafinate, la care vrei să adaugi un element original.

Bijuterie amuleta kitab cu email colorat

Amuletă kitab – model unicat – lucrată manual în Maroc din argint și email.

Cel mai popular simbol rămâne Hamsa, cunoscut și ca Mâna Fatimei. Este reprezentat de forma unei mâini care se crede că are puterea de a îndepărta răul și de a-l proteja pe purtător de energia negativă venită din exterior, funcționând ca o amuletă anti-deochi.

O regăsești în bijuterii gravate cu modele tuarege sau cu pietre semiprețioase, în pandantive, cercei, brățări din argint sau talismane din argint cu șnur, în funcție de stilul tău preferat.

cercei si pandantiv colorat din email marocan

Pandantiv și cercei hamsa, din argint și email. Descoperă bijuteriile hamsa Metaphora.

Descoperă colecția Metaphora de bijuterii-amuletă tuarege. Cerceii disponibili aici.

Descoperă noile tale bijuterii de vară la Metaphora

E sezonul în care totul prinde contururi optimiste, feminine și solare, energizante. Și ce mod mai frumos de a-ți pune în valoare expresivitatea, bucuria și individualitatea, dacă nu cu ajutorul celor mai sexy și originale bijuterii de vară, în modele timeless?

Descoperă noua colecție de bijuterii de vară Metaphora, din cele mai vibrante culturi ale lumii precum India, Maroc, Thailanda, Niger, Nepal și Afganistan. Toate sunt lucrate manual, cu migală, în serie mică sau unicat, de artizani bijutieri în țările lor de origine.

Tu pe care le vei alege, vara aceasta?