20 idei de cadouri pentru 1 și 8 Martie, pe care femeile chiar și le doresc

A sosit timpul să celebrăm cum se cuvine și luna Martie, luna femeilor speciale din viața ta, și să faci un cadou de suflet, cu semnificație, ce va rămâne cu ele în timp, ca un semn al legăturii voastre.

Cum fiecare femeie are stilul ei și e posibil să aibă deja tot ce are nevoie, ți-am pregătit o listă cu idei de cadouri de Ziua Femeii și Mărțișor, care chiar dacă nu reinventează această sărbătoare, sunt totuși diferite față de cadourile pe care le primesc an de an.

Martisoare originale din argint Metaphora

Descoperă colecția noastră de mărțișoare din argint lucrate manual

Ca să-ți fie mai ușor să alegi darul potrivit, pe lângă colecții întregi de cadouri pentru femei și mărțișoare de argint Metaphora, în acest articol te poți inspira din 20 de idei și recomandări pentru fiecare femeie din viața ta.

De la idei de cadouri speciale pentru mama sau iubita ta, la cele pentru prietena cea mai bună sau colega de birou cu care abia aștepți să te revezi, iată ce idei și recomandări de cadouri îți propunem pentru 1 și 8 martie:

Idei de cadouri 8 martie pentru mama (care nu sunt flori sau parfumuri)

Mama ocupă un loc unic, pe care nimeni nu-l poate egala. Și atunci, de ce să oferim același cadou lipsit de personalitate în fiecare an? Folosește această ocazie pentru a-i face mamei un cadou special de 1 sau 8 martie, care să exprime iubirea și respectul pe care i le porți și care să o facă să se simtă apreciată:

1. Un colier elegant, cu pietre sau detalii prețioase

O bijuterie de bun gust, atent lucrată și care îi reflectă stilul este cadoul ideal pentru a-i arăta mamei tale cât o apreciezi de mult. Mai ales dacă știi că și-a dorit dintotdeauna un accesoriu prețios cu care să se remarce sau știi că nu și-ar fi luat singură o astfel de bijuterie mai specială, un colier elegant oferit de Ziua Femeii o va încânta cu siguranță.

idei cadouri de 8 martie

Alege acest colier din argint și email colorat, lucrat manual în Thailanda, pentru un cadou special de Ziua Femeii

Un colier din argint cu o piatră semiprețioasă superbă, cu perle sau cu detalii delicate din email reflectă o eleganță aparte pe care mama ta o va aprecia din prima clipă. Dacă vrei să oferi un cadou sau un mărțișor cu totul deosebit mamei tale, vei merge la sigur cu o bijuterie originală din argint, precum un colier sau un pandantiv lucrat manual în țări cu tradiție, precum cele din colecția noastră.

În anumite culturi precum cea berberă, argintul este considerat un metal pur, binecuvântat, de aceea bijuteriile etnice ale tuaregilor sunt lucrate doar în argint.

Pandantiv tuareg lucrat manual din argint si piatra onix

Oferă-i acest pandantiv amuletă din argint și onix de o eleganță aparte, de Ziua Femeii.

Cu siguranță mama ta va fi încântată de un pandantiv cu piatră onix, plin de simboluri ca modelul de mai sus, lucrat în serie limitată chiar de un bijutier tuareg. O bijuterie cu atât mai specială cu cât forma hamsa (simbol anti-deochi), ca niște petale, îi conferă și rol amuletic.

O surpriză plăcută ar fi și acest pandantiv din argint cu granată, lucrat manual în India și cu aspect antichizat – un cadou perfect de Ziua Femeii, pentru mama ta.

Pandantiv unicat din argint si granata, ideal pentru un cadou de Ziua Femeii in martie

Un cadou de neuitat: pandantiv unicat din argint si granată, lucrat manual de un artizan bijutier indian.

2. O cină specială, pregătită de tine

Unul dintre cele mai prețioase cadouri pentru mame este să petreacă timp cu cei pe care îi iubește. Iar  o surpriză cu totul specială pentru ea să primească titlul de invitată de onoare, la o cină pregătită chiar de tine.

Este un gest care arată recunoștință și atenție și pe care orice mamă și-l dorește la un moment dat – nu ca „datorie”, desigur, ci ca o zi specială în care poți să o răsfeți așa cum merită.

Poți pregăti o cină acasă la tine sau la ea, cu mâncarea ei preferată și o prăjitură făcută de tine. Alături de un pahar de vin și întâmpinând-o cu un buchet cu florile preferate, sigur o vei emoționa!

O cina pregatita de Ziua Femeii pentru mama

3. O pereche de cercei candelabru de inspirație orientală, care vor deveni accesoriul ei preferat pentru orice ocazie

Cerceii sunt o idee clasică de cadou pe care orice femeie îl apreciază, indiferent de vârstă și de stil. Dacă știi că mama ta preferă să poarte acest tip de accesoriu, atunci o pereche de cercei originali, pe care nu-i va mai găsi în altă parte, va fi un mărțișor superb  sau un cadou de 8 martie.

Pentru că vorbim de un cadou pentru mama ta, alege un model mai stilat pe care îl poate purta la ocazii speciale. Spre exemplu, o pereche de cercei din argint cu perle, lucrați manual în India, este o idee de cadou delicat  și feminin.

idei cadouri 8 martie mama

O fascinează perlele? Oferă-i un dar deosebit de feminin – cercei din argint cu perle de cultură, lucrați manual în India

O pereche de cercei etnici candelabru, lucrați manual de către un artizan bijutier local, vor impresiona fără doar și poate o mamă pasionată de tradiții, călătorii sau pur și simplu de bijuteriile de poveste.

Regali și spectaculoși, cerceii candelabru cu accente din pietre semiprețioase, cum este și lapis lazuli, nu mai au nevoie de prezentare, ci doar de o ocazie specială în care să fie admirați.

cadouri de 8 martie

Cerceii candelabru cu lapis lazuli, lucrați manual în India, sunt un cadou perfect de Ziua Femeii

Dacă preferă accesoriile cu accente de culoare, oferă-i cadou de 8 martie această pereche de cercei cuceritori decorați cu email albastru și verde, lucrați manual în India.

idee cadou 8 martie

Surprinde-o cu o pereche aparte de cercei statement din argint și email colorat

4. O experiență binemeritată de relaxare și îngrijire

Adeseori, mamele nu își fac timp îndeajuns pentru a se ocupa de ele, preferând să-i pună pe ceilalți pe primul loc. În luna martie, însă, poți să-i reamintești cât de mult vrei să fericită și plină de vitalitate și să o răsfeți cu un cadou menit să o relaxeze din cap până-n picioare.

Dacă știi că mama ta iubește masajele, dar le amână mereu, răsfaț-o cu un cadou pe care nu-l poate refuza – o experiență SPA completă. Este o idee de cadou de 8 martie care îi va aduce zâmbetul pe buze și pe care nu-l va  uita prea ușor.

Un masaj relaxant si terapeutic, cadou in luna martie

5. O bijuterie cu piatra ei spirituală, plină de semnificații

Poate că mama ta nu își dorește nimic extravagant de Ziua Femeii și preferă cadourile simbolice. Iar dacă este și o fire mai spirituală, cu siguranță pare un pic mai greu să o surprinzi cu un cadou care să-i meargă la inimă. Aici te ajutăm noi cu drag.

Ce-ar fi să o surprinzi cu un cadou de 8 martie care să fie și extrem de frumos, și plin de semnificații?

Va fi greu să reziste farmecului unei bijuterii autentice, cu pietre semiprețioase ce poartă simboluri și credințe din cele mai vechi culturi ale lumii.

cadou de ziua femeii

O bijuterie plină de semnificație și frumusețe: pandantiv statement din argint și ametist, piatra spiritualității și a liniștii

Alege-i o bijuterie etnică lucrată manual în țări cu tradiție, fie cu piatra norocoasă pentru zodia ei, fie cu o piatră cu semnificații spirituale interesante pentru mama ta.

Spre exemplu, bijuteriile din argint cu carneol inspiră vitalitate, carneolul fiind o piatră a curajului și a optimismului, venerată de culturile străvechi pentru calitățile sale spirituale.

cadouri speciale pentru femei de 8 martie

Surprinde-o cu un set original de cercei și pandantiv cu carneol, lucrate manual de un artizan bijutier indian

Sau poți să o bucuri cu o bijuterie cu agată verde, care nu doar are o culoare magnetizantă, dar și reprezintă un simbol al longevității și al echilibrului, fiind o piatră ce protejează familia.

Poți găsi mai multe modele de bijuterii handmade cu pietre semiprețioase în colecția Metaphora, toate fiind realizate manual în serii mici și chiar unicat în țări precum India, Nepal, Maroc, Thailanda, Indonezia, Afganistan, Etiopia și Niger, lucrate de artizani bijutieri locali.

Orice model ai alege, știi sigur că va fi un cadou special pentru o femeie specială, care îl va iubi din prima clipă.

Idei de cadouri de 8 martie pentru iubita care vrea ceva altfel

Ea știe mai bine ce are nevoie sau ce i se potrivește, fie că vorbim de vestimentație sau cosmetice. Ca să știi ce cadou poți face unei femei și să alegi inspirat, iată câteva sugestii de mărțișoare speciale și cadouri, care o vor surprinde:

1. O brățară statement, care să-i pună în valoare stilul personal

Când vine vorba de iubita ta, cadoul pe care și-l dorește de Ziua Femeii este adesea unul care o reprezintă întru totul și care îi simbolizează puterea feminină, precum o brățară statement care vorbește de la sine despre ea.

idei cadouri de 8 martie

Brățara din argint și agat verde Khoraa cucerește prin lucrătura complexă

Fă-o să se simtă exact cum merită: ca o adevărată regină, adorată de tine și remarcată de toți printr-un accesoriu opulent și irezistibil, precum această brățară deosebită din argint și agat verde, lucrată de un artizan bijutier din India – o frumusețe de care se va îndrăgosti iremediabil.

Chiar dacă partenera ta are deja o colecție de brățări acasă, va adora cadoul de la tine.

Fiecare model de brățară Metaphora poartă frumusețea și misterul culturii în care a fost lucrată și are un efect spectaculos asupra persoanei care o poartă, fie că alegi brățări de picior din argint precum cele din India și Thailanda, ori cele afgane sau marocane.

Bratara statement lata pentru femei, cadoul ideal in luna martie

Fă-o fericită de Ziua Femeii cu această brățară statement din argint, lucrată manual în Maroc.

Modelul original de brățară de mai jos este lucrat manual în India și este format dintr-o piatră lapis lazuli și doi mici yoni, simbol al feminității în cultura indiană. Este ideal pentru o iubită mereu atentă la stilul său.

Această brățară indiană din argint și lapis lazuli este un cadou foarte stilat și feminin, pentru o iubită pe măsură.

Pentru o iubită mai neconvențională și îndrăzneață, care adoră piesele etnice originale, un mărțișor iubit va fi această incredibilă brățară unicat din argint și fir roșu lucrată după tehnici tradiționale de femeile din grupul etnic Akha, din nordul Thailandei.

Este și o bijuterie masivă, care va impresiona prin modelul tradițional, frumusețe și originalitate.

Bratara unicat cu fir rosu si argint lucrata manual in Thailanda

Un cadou cu adevărat unic: brățara unicat din argint și fir roșu Kolanta, lucrată manual în Thailanda.

2. Un cadou de lux, cu produsele ei cosmetice preferate

O altă idee reușită de cadou de 8 martie este un set de produse de îngrijire de lux și plină de arome relaxante, pentru ritualurile ei personale de răsfăț. La fel de bine o poți surprinde plăcut pe iubita sau pe soția ta cu un set de cosmetice de la brandul ei favorit, dacă îi cunoști preferințele.

Important este să îi arăți că ai depus efort în alegerea cadoului și că ai ales unul de calitate, atent cu pielea și stilul ei. Iar dacă este prea dificil să alegi cosmeticele potrivite, poți oricând să mergi la sigur cu un voucher cadou, ca să-și aleagă ea ceva care îi place.

set cadou produse cosmetice de ziua femeii

3. Un inel îndrăzneț, pentru o femeie puternică și asumată

De 8 martie sărbătorim nu doar feminitatea și delicatețea, ci și puterea feminină, curajul și originalitatea pe care femeile le arată zi de zi.

Tocmai de aceea, femeia de care te-ai îndrăgostit merită un cadou care să o facă să se simtă în centrul atenției, ca o adevărată Wonder Woman! Iar un inel opulent și chiar unicat, cum nu va mai întâlni niciunde, îi va fi accesoriul perfect pentru o apariție seducătoare.

cadou pentru femei

Inel statement din argint și ametist, lucrat manual în India. O bijuterie splendidă de oferit cadou femeii iubite

Un astfel de cadou prețios  îi va plăcea la nebunie iubitei tale, dacă îl alegi în ton cu stilul ei îndrăzneț. Poți alege un model unicat din argint antichizat și cu o piatră fermecătoare, lucrat manual în India, precum multe dintre bijuteriile pentru femei Metaphora.

Dacă știi că preferă accesoriile din argint simplu, o poți surprinde cu un inel special, tip verighetă, ce poate fi și un simbol al sentimentelor pe care i le porți, dar și un accesoriu superb pentru o personalitate puternică.

idei de cadouri pentru femei

Oferă-i cadou în luna martie acest inel verighetă din argint, cu o lucrătură superbă în granulație, și iubita ta nu-l va mai da jos

Dacă știi că iubitei tale îi plac bijuteriile cu semnificație, atunci un inel amuletă în formă de șarpe, o creatură divină și protectoare în mitologia hindusă, lucrat manual și cu măiestrie de un artizan bijutier din India, va fi ca o completare firească a stilului ei.

cadouri femei idei

Inel amuletă din argint în formă de șarpe, un model care se încolăcește minunat pe deget

Iar dacă o reprezintă mai degrabă un stil îndrăzneț, dar plin de feminitate, un inel statement din argint și piatra lunii, lucrat manual în India, îi va plăcea la nebunie. Lucrat ca o mică operă de artă, iubita ta îl va purta fericită și va atrage privirile tuturor.

idei de cadou 8 martie

Un cadou perfect pentru iubita ta, în martie: inel statement din argint și piatra lunii, plin de feminitate

4. O zi de răsfăț la un SPA, unde se va simți din nou bine în pielea ei

Cu toate că este o idee de cadou clasic, cine spune că nu este unul pe care partenera ta nu și-l dorește de mult timp? Poți să alegi ceva mai interesant pentru ea, cum ar fi o experiență unică în care să fie răsfățată cu diferite tipuri de masaj, aromaterapie, împachetări irezistibile și tratamente benefice pentru minte și corp, într-o atmosferă edenică – un mod perfect de-a o face să se simtă o regină de Ziua Femeii!

Sedinta SPA, un cadou reusit pentru femei in luna martie

5. Un pandantiv cu simbolistică deosebită, lucrat manual în argint

Seducătoare, specială, plină de iubire și profunzime, elegantă – de Ziua Femeii, oferă-i iubitei tale o bijuterie care îi reflectă toate aceste calități.

Un model statement precum cele din colecția de pandantive din argint Metaphora sunt ca niște metafore purtătoare de tradiții și povești din țări îndepărtate, a căror simbolistică este seducătoare pentru orice femeie.

Cucerește-o din nou și din nou cu un pandantiv din argint și carneol, lucrat manual în serie limitată de un artizan bijutier tuareg, precum modelul autentic de mai jos.

Pandantiv amuleta din argint si carneol lucrat manual, un cadou original, simbolic si inspirat de Ziua Femeii

Lucrat splendid de un artizan bijutier tuareg, pandantivul amuletă din argint și carneol Zawit va impresiona o femeie pasionată de bijuterii cu simboluri aparte.

Extrem de elegant și misterios, acest pandantiv reprezintă un simbol de protecție împotriva deochiului în lumea musulmană, prin piatra sub formă de ochi. Carneolul este și o piatră a curajului, încărcată de vitalitate și optimism și considerată sacră de tibetani și musulmani, dar și de hinduși.

La fel de cuceritor poate fi și un pandantiv ornat cu perle. Cel de mai jos este de o dimensiune mai mică, ideal pentru femeia care preferă accesoriile elegante mai discrete.

Plin de feminitate și seducător datorită argintului antichizat lucrat extrem de delicat, cu o perlă în centru, este o idee de cadou pentru o femeie care apreciază bijuteriile frumoase, cu simbolistică aparte.

cadou perla ziua femeii

Arată-ți dragostea cu acest pandativ din argint și perlă de cultură

Dacă iubește bijuteriile etnice handmade, acest pandantiv ce reprezintă o mandala lucrată în granulație îi va da o notă de unicitate stilului personal, fie că poartă o ținută de zi sau una mai elegantă. Toate modelele noastre sunt lucrate în serie mică sau unicat, așadar știi sigur că vei alege un dar cu totul prețios.

daruri de argint 8 martie

Dăruiește-i o mică operă de artă de purtat la gât – pandantivul statement Bengal, lucrat din argint

Idei de cadouri de 8 martie pentru cea mai bună prietenă sau pentru colegele de la birou

Fie că sunt prietenele cu care ești mereu pe aceeași lungime de undă sau colegele cu care te faci cea mai cool echipă, ți-am pregătit câteva idei de cadouri de 1 și 8 martie care le vor face viața mai frumoasă – cel puțin în martie.

1. Un mărțișor din argint, cadoul clasic și de efect

Anul acesta, alege să-ți surprinzi colegele și chiar prietenele cu un mărțișor clasic, dar cât se poate de finuț și de simbolic pentru venirea primăverii: mărțișoarele handmade din argint.

Cu diferite motive inspirate de natură și culturile lumii, sigur le vei însenina ziua.

Martisor handmade din argint cu scoica, pentru cadou de 1 si 8 martie

Mărțișor autentic din argint delicat și feminin, sub formă de scoică.

Martisor din argint spirala, lucrat handmade pentru cadouri pentru femei in martie

Mărțișor din argint cu simbolul spiralei, gata să fie oferit cadou în martie.

Farmecul acestor mărțișoare din argint este că după luna martie pot fi purtate ca o bijuterie delicată – charm la mână sau la gât, pe lanț sau șnur, în funcție de cum preferă.

Bratara charm cu fir rosu de martisor, simbol floare, pentru cadouri pentru femei in martie

Brățară charm handmade cu floricică și spirală, lucrată în Thailanda. care va bucura o colegă sau o prietenă în luna martie.

Brățară handmade din argint și fir roșu, lucrată în Thailanda, care poate fi oferită cadou în martie femeilor dragi din viața ta.

Alege cadouri de 1 martie dintre mărțișoarele și brățările cu charmuri și medalioane din argint și șnur roșu, care poartă și un rol estetic, și unul anti-deochi și le vei face pe colegele tale să zâmbească încântate în luna martie.

Bratara argint si fir rosu, cu medalion marocan lucrat manual, ideal de oferit cadou pentru colege si prietene in martie

Brățară handmade cu fir roșu și medalion din argint lucrată în Maroc – un mărțișor aparte pentru orice colegă sau prietenă.

2. O carte inspirațională pentru cititoarele pasionate

Dacă vrei să mergi la sigur cu un cadou reușit de Ziua femeii, te poți orienta spre cărți cu povești inspiraționale sau pur și simplu must-read de către orice femeie dedicată pasiunilor sale.

Noi îți propunem cartea „Maria, regina României, Gânduri pentru vremuri grele”, o selecție de gânduri extraordinare culese din jurnalul reginei din timpul Primului Război Mondial, ce invită la meditație și care insuflă curaj, răbdare, speranță și dragoste de viață.

A doua recomandare este ”Daily Rituals: Women at Work”, care explorează ritualurile a 143 de femei celebre și pasionate de cariera lor: pictorițe, compozitoare, savante sau regizoare, de la Penelope Fitzgerald și Marie Curie, la Zadie Smith, Virginia Woolf, Frida Kahlo sau Patti Smith.

Nu vei da greș nici cu o carte de poeme moderne, precum cele semnate de poetele Nikita Gill sau Rupi Kaur, care merg la suflet în zilele de primăvară!

Carte cadou cu poeme, in luna martie

3. O pereche de cercei cu look primăvăratic

Când ești în căutarea mai multor idei de cadouri pentru colege sau prietene, merită să alegi daruri simbolice și echilibrate ca stil și ca preț. Anul acesta, alege să le aduci zâmbetul pe buze cu câte o pereche de cercei finuți cu motive naturale, primăvăratice.

cadouri pentru femei martie

Delicați, dar apreciați pentru farmec – cercei din argint și ametist fațetat

Poți alege perechi delicate de cercei din argint sub formă de flori, fluturi sau libelule, dar și simboluri vegetale, precum trifoiul cu patru foi, frunzulițe sau chiar scoici. Poți găsi numeroase modele colorate sau simple, din argint 925, în colecția de cercei etnici din argint Metaphora.

Toate modelele de cercei sunt potrivite pentru colegele care poartă accesorii și apreciază darurile simbolice, de bun gust, și le poți alege în funcție de preferințe (cu șurub sau fără, din email colorat sau simpli).

Cercei mici din argint trifoi cu patru foi, potriviti pentru un cadou de 1 si 8 martie pentru colege si prietene

Cercei din argint trifoi cu patru foi, simbol celtic ce semnifică respect, prosperitate, iubire și sănătate.

În plus, va fi o încântare pentru colegele tale să poarte aceste mărțișoare lucrate manual de artizani bijutieri din țări îndepărtate precum Thailanda, India, Niger, Maroc sau Nepal.

4. Mini terarii pentru un birou verde

Pentru că în martie sărbătorim nu doar femeile, ci și sosirea primăverii și-a miresmelor proaspete, o idee de mărțișor pentru colegele tale poate fi un colțișor verde și simpatic: de ce să nu le faci să zâmbească zi de zi la birou, oferindu-le un dar verde și eco-friendly?

Poți alege, de exemplu, un mini terariu pentru un efect Zen, un set de creioane care conțin semințe de flori (pe care le poate planta când s-au uzat) sau un mini-ghiveci cu suculente colorate, în locul clasicelor buchete de flori de 1 și 8 martie.

plante de birou, o idee de cadou in luna martie

5. Un pandantiv handmade original și mai jucăuș

Dacă nu îți cunoști prea bine colegele de serviciu sau nu știi ce preferințe au în materie de accesorii, poți alege mai bine o bijuterie handmade mai micuță, pe care o pot purta așa cum doresc ele, fie ca pandantiv, fie cu lănțișoare mai casual sau ca charm-uri pentru brățări.

pandantiv handmade colorat floare, lucrat manual din argint, in thailanda

Pandantiv floare din argint și email, foarte colorat și jovial și ideal de oferit ca mărțișor!

cadouri simbolice ziua femeii

Alege un pandantiv inimioară din argint, decorat cu maiestrie cu email colorat

Oricum ar fi, aceste pandantive jucăușe și feminine, foarte discrete și cu diferite forme de floricele sau libelule, se potrivesc de minune cu orice stil ar adopta colegele tale și vor fi un cadou care e imposibil să nu le încânte.

daruri de argint martisor

Frumosul pandantiv amuleta cu simbolul solar, lucrat manual în India din argint, va înveseli pe oricine

În plus, ți-am pregătit toate mărțișoarele din argint cu fir de mărțișor inclus, gata să fie oferite cadou în luna martie.

Idei de cadouri de 8 martie pentru toate învățătoarele, profesoarele sau educatoarele cu mult bun gust

În luna martie, nu le celebrăm doar pe mama, sora sau iubita din viața noastră, ci și pe acele persoane de impact din viața copiilor noștri. Ideile noastre de cadouri pentru profesoare, educatoare sau învățătoare cu ocazia mărțișorului au o valoare simbolică și sunt ușor de oferit dacă vrei să le mulțumești pentru dedicarea lor:

1. Set de bijuterii din argint, inspirat de culturile lumii

Pentru că vorbim de femeile pentru care cultura contează, poți face o surpriză foarte frumoasă cu un cadou simbolic, inspirat de cele mai vechi culturi ale lumii.

Un set de bijuterii din argint, lucrate manual după modele tradiționale în cultura din care provine, reprezintă un cadou de 8 martie foarte inspirat pentru o profesoară.

idei cadouri de 8 martie

Alege un set marocan de bijuterii din argint, cu simboluri din cultura berberă

Te poți orienta către un cadou cu semnificație aparte, cum este acest set din argint cu cercei și pandantiv cu triunghiul cu vârful în jos. Reprezintă simbolul universului feminin în cultura berberă din Maroc și se întâlnește adesea în bijuterii pe care femeile le primesc în dar, în ziua nunții.

Este un cadou de bun gust, discret și elegant, pe care orice educatoare sau învățătoare îl poate purta la școală, dar și în alte ocazii.

Cu seturile de bijuterii  din argint Metaphora, nu vei da greș. Modelul de mai jos poate accesoriza ușor orice ținută, dar și simbolistica impresionează, nodul celtic reprezentând natura infinită a spiritului uman, dar și înțelepciune și evoluție.

cadouri speciale pentru femei

Set din argint și sidef cu nod celtic: o bijuterie simplă, dar foarte interesantă datorită simbolurilor pe care le poartă

2. Seturi din ceramică sau porțelan, pictate manual de artizani locali

Cadourile și mărțișoarele pe care le oferi în luna martie vor fi foarte îndrăgite, dacă „vestesc” frumos primăvara și insuflă bucurie celor care le primesc. Pentru persoanele care lucrează în educație, ideile inspirate din artă și cultură vor fi primite cu destul entuziasm și apreciere.

Pentru că, la Metaphora, lucrăm doar cu artizani bijutieri locali din țări cu tradiție pentru a-ți oferi bijuterii etnice autentice, pline de tradiții și de frumos, recomandăm să te orientezi spre cadouri delicate și atent lucrate, cum sunt ceramica sau porțelanul pictate manual de artizani din România – pentru a susține artiștii locali, dar și pentru frumusețea lor aparte.

Un astfel de cadou handmade cu motive florale sau inspirate din folclorul și tradițiile românești, fie că alegi un set de ceșcuțe sau farfurii decorative, va încânta orice doamnă pasionată de frumos.

Cani pictate manual, o idee de cadou inspirat

3. Un colier versatil și elegant

Bineînțeles, nu vei da niciodată greș cu o bijuterie cadou pentru învățătoare, profesoare sau educatoare, de 1 și 8 martie. Ce contează mai mult este să fie o alegere de bun gust, cu o poveste interesantă.

idee de cadou femei

Un cadou cât se poate de versatil: colier din argint și onix, lucrat manual în Thailanda

Poți să oferi în dar un colier elegant, dar care nu este ostentativ, precum acest model autentic cu pietre de onix  și mici inserții din argint tipic thailandeze, care pun în valoarea modelul. 

O altă variantă inspirată este și acest colier lung din argint și email colorat, lucrat manual în Thailanda, care va fi pe placul unei persoane iubitoare de argint. Pentru un dar mai spectaculos, poți adăuga și o brățară thailandeză în aceleași culori, din colecția noastră.

Colier lung din argint și email colorat, lucrat manual in Thailanda, pentru a fi oferit cadou de martisor

Oferă un cadou plin de bun gust și originalitate, cu acest colier din argint și email colorat, lucrat manual în Thailanda.

4. Un planner inspirațional pentru femei ambițioase

O idee de cadou mai practic și util pentru o persoană organizată poate fi și un planner ingenios, care să o inspire să-și aștearnă ideile, visurile, realizările și proiectele personale într-un spațiu minunat, doar al lor. Vei merge la sigur dacă alegi un model mai original de planner, care să aibă un mesaj sau o simbolistică inspirațională.

Poți găsi diferite modele personalizate cu citate optimiste, pictate în acuarelă, și cu design floral sau feminin gata de oferit cadou, în martie.

planner inspirational cadou de 1 si 8 martie

5. O brățară charm, ca mărțișor cu semnificații aparte

Nu uita și de idei de mărțișoare ceva mai elegante decât cele tradiționale, dar care vor surprinde foarte plăcut de 1 și 8 martie. Poți alege, de exemplu, să oferi brățări charm din argint, cu diferite modele originale și primăvăratice, fie mai clasice sau mai jucăușe.

cadou de martisor

Un cadou de 8 martie în nuanțe splendide de verde marin – brățară charm din argint și aventurin

Brățările charm sunt un cadou foarte iubit de femei de orice vârstă, pentru că pot fi purtate în diferite stiluri, sunt pline de culori delicate și sunt realizate din pietre semiprețioase. În plus, poți alege să le oferi cadou chiar dacă nu cunoști foarte bine persoana respectivă.

bratari charm din argint si pietre pretioase, lucrate manual

Brățările charm din argint și pietre semiprețioase, lucrate manual de artizani bijutieri, vor încânta femeile, în luna martie!

Orice cadou de 8 Martie sau mărțișor din argint ai alege din colecția noastră, știi sigur că vei lăsa o impresie frumoasă și vei oferi cadou o bijuterie specială, cu semnificație.

Oferă femeilor dragi ție cele mai frumoase cadouri, (nu doar) în luna martie

Sperăm că aceste idei de cadouri pentru femei, special selectate pentru 1 și 8 Martie te vor ajuta să alegi inspirat și rapid. Pentru mai multe idei, descoperă toată colecția noastră de mărțișoare din argint, cât și de bijuterii cadou pentru femei!