Despre mine

În toamna lui 1998, în timp ce eram la Cairo cu o bursă post-universitară, am descoperit „Africa Adorned”, un album cu bijuterii africane de care m-am îndrăgostit iremediabil și care, ca orice mare iubire, avea să-mi schimbe viata. Atunci și acolo, în librăria din piața Tahrir, s-a născut pasiunea mea pentru bijuteriile etnice și, de fapt, pentru Africa.

Unsprezece ani mai târziu, în 2009, mi-am luat un an sabatic și am plecat în Africa. Și, pe drumurile nesfârșite din Maroc, Mali, Burkina Faso și Ghana lucrurile s-au legat, în sfârșit, și a devenit logic ca la întoarcerea acasă sa îmbin câteva pasiuni de-o viata ‒ călătoriile, bijuteriile și fotografia ‒ și să pornesc în aventura pe care am numit-o Metaphora.

Acum un an, în octombrie 2010, am început să călătoresc prin lume în căutarea podoabelor grupurilor etnice care creează în continuare bijuterii extraordinare folosind aceleași simboluri și tehnici de lucru de sute de ani. Și, chiar de la început, am simțit nevoia unui jurnal de bijuterie pe care îl încep, însă, de-abia astăzi, dar care sper sa ma însoțească multi ani de-acum încolo. Ca și voi, de altfel.

Maria

Un comentariu la „Despre mine”

  1. clarisa 28 November 2011 at 19:14

    am ramas fara cuvinte vazand blogul tau si mai ales aventurile :) e minunat ce faci, abia astept sa vad pe indelete toate pozele cu bijuuri! felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *