Model: BTHTX0450

Brățară unicat argint și șnur roșu Kolanta, Thailanda

1590 lei TVA inclus
în stoc

info / comenzi 0741 126 563

Livrare în România:  GRATUITĂ
Timp de livrare:  1-2 zile lucrătoare

NOU Livrare internațională:  105 lei*
Timp de livrare:  2-3 zile lucrătoare *vezi detalii

  • 5% reducere la plata cu card
  • Ambalaj cadou gratuit
  • Certificat de calitate
  • Garanție - 12 luni
  • Retur extins - 30 de zile
Caracteristici
Materialargint 925
șnur textil
Greutate60,7 grame
Dimensiunicircumferință interioară 17 cm
lățime 1,55 cm
grosime 1 cm
Descriere

Brățară unicat din argint 925 și șnur roșu, lucrată manual în Thailanda. Femeile din grupul etnic Akha din nordul Thailandei sunt specialiste în țesături și împletituri care mai de care mai complexe și spectaculoase. Ele își torc singure lâna sau cânepa, cu care apoi vor lucra diverse țesături de haine tradiționale sau împletituri pentru obiecte de decor și bijuterii. Printre aceste împletituri deosebite se numără și brățara Kolanta, în care mărgeluțe din argint mat sunt împletite în trei rânduri perfect sincronizate pe un șnur rezistent din lână, tors și vopsit de aceleași mâini dibace care ulterior l-au împletit atât de frumos.

Mărgeluțele de pe cele două rânduri exterioare sunt gravate cu rodii, un fruct foarte iubit și apreciat în Thailanda, care simbolizează prosperitate, iar cele mai mari, de pe centru, sunt gravate fiecare cu câte un soare, simbol al vieții și al bucuriilor simple. Toate elementele de argint ale brățării, de la mărgeluțe la capete și la închizătoare sunt din argint neșlefuit, pentru că triburile din nordul Thailandei preferă argintul mat, neșlefuit celui lucios.

Extrem de specială ca formă și lucrătură, brățara Kolanta cu șnur roșu este masivă, mărgeluțele din centru fiind destul de grele, și este ușor tensionată, rigidă, datorită lucrăturii, iar lâna este suplă și plăcută la atingere. Nu în ultimul rând, brățara unicat Kolanta arată absolut spectaculos pe mână și va impresiona mereu prin frumusețe și originalitate.

Toate prețurile afișate includ TVA.