Ghid de mărimi inele și cum alegi măsura potrivită pentru tine. Kit gratuit cu șablon și măsurător bandă

Dacă ți-a rămas gândul la un inel zărit online dar nu ești sigură ce dimensiune ți se potrivește, este mai ușor decât crezi să afli răspunsul la întrebarea – ce mărime port la inel?

Ți-am pregătit un ghid practic de mărimi pentru inele, pe care poți să-l printezi si să-l folosești foarte ușor acasă. Pe lângă sfaturi prețioase, am inclus și un kit de bază ce conține un șablon de mărimi pentru inele, dar și un măsurător tip bandă.

Fie că vrei să-ți faci inelul cadou chiar ție, sau marchează un moment special cum este o logodnă, ghidul de mărimi inele este la fel de util pentru a afla dimensiunea care se potrivește perfect pe orice deget.

Ghid de mărimi pentru inele – ce include, în general?

Când vorbim de mărimi inele, două sisteme de măsură sunt cel mai des folosite ca referință – american și franțuzesc.

  • Sistemul american folosește cifre – tabelul de mărimi inele începe de la 1 și ajunge la valori de peste 30.
  • În sistemul franțuzesc, dimensiunea este valoarea circumferinței interioare a inelului, exprimată în milimetri.

Folosește scala de mai jos pentru a face conversia între cele două sisteme de măsuri pentru inele.

Tabel marimi inele femei

marimi la inele

Alege un inel cutiuță din argint cu perlă, este fermecător în orice mărime

Metode pentru a afla ce mărime porți la inel

Află, mai departe, cele două metode prin care măsori un inel sau circumferința degetului pentru a afla ce măsură porți.

Șablonul și banda măsurătoare te vor ajuta să ajungi la dimensiunea potrivită, dar îți prezentăm și alte alternative pentru a afla mărimile la inele pentru femei și bărbați.

1. Măsoară un inel pe care deja îl ai

Prima opțiune este să folosești un inel pe care îl ai deja și este măsura potrivită. Este indicat să folosești un inel tip verighetă care îți vine bine pe degetul pe care vrei să porți noul inel.

Folosește șablonul din metoda 1, asigurându-te că ai tipărit ghidul conform indicațiilor. Vei avea nevoie de o sursă puternică de lumină care vine de sus și de inel.

masuri inele

Poartă un captivant inel cu origini tuarege, sculptat din argint cu detalii complexe

Măsurătoare se face astfel: așează inelul deasupra celui mai mic cerc și continuă cu el spre măsurile mai mari, până când cercul și inelul se suprapun și nu se mai vede deloc spațiu alb. Numărul din interiorul cercului reprezintă măsura inelului – 6, 7, 8 ½ sau altă măsură.

Alte variante prin care poți afla diametrul interior al unui inel implică folosirea unui instrument simplu de măsurare – o riglă, ruletă. Pentru a obține diametrul oricărui inel, oricând de mic sau mare, tot ce ai de făcut este să așezi rigla pe mijloc, cu valoarea 0 pe o margine interioară și să citești marcajul de partea cealaltă. Te interesează numărul în milimetri, iar pentru a face conversia către mărimea ta la inel poți folosi tabelul de mai sus.

marimi la inel online

Vei adora inelul din argint cu agat verde, ca un mic buchet prețios

2. Măsoară circumferința degetului

Dacă măsurarea unui inel nu este o opțiune, apelează la circumferința degetului. Decide degetul pe care vrei să porți inelul, asigură-te că nu ai mâinile reci, dar nici foarte calde și vei afla în câteva minute ce mărime porți la inel.

Decupează banda măsurătoare din kit conform instrucțiunilor oferite. Mai departe, înfășoară banda de hârtie pe deget, ca pe o curea, trecând vârful prin decupajul de la linia groasă. Banda trebuie să fie destul de bine fixată pe deget, fără să te strângă și să poată trece peste încheietura degetului.

Măsura de inel de care ai nevoie este indicată de linia subțire și este una din sistemul american, de exemplu măsura 6, 6 ½, 7 și așa mai departe. Dacă rezultatul este între două mărimi, cel mai indicat este să alegi inelul în măsura mai mare.

Alte opțiuni pentru a măsura circumferința degetului, dacă nu ai apucat să printezi materialul suport, sunt folosirea unei ațe, sfori sau a unei benzi textile. Mecanismul este același – se înfășoară pe deget, marcând cu un pix sau marker marginile. Apoi, folosind o riglă sau o ruletă, vei măsura ața întinsă, urmărind valoarea în mm. Folosește tabelul de mărimi inele de mai sus pentru a face conversia valorii în mm în mărimea potrivită de inel.

ghid masura inel online

În colecția de bijuterii tuarege găsești inele spectaculoase de mărimi mari și mici

Sfaturi practice pentru a alege măsura potrivită la inel

Pentru a te asigura că inelul ales o să-ți vină perfect pe deget, este important să ții cont de câteva indicații:

  • Ia în considerare articulația: dacă articulația degetului este mai groasă, este indicat să alegi o jumătate de mărime mai mare decât ceea ce indică degetul, pentru a te asigura că vei putea glisa cu ușurință inelul.
  • Fă măsurători multiple: experții recomandă măsurarea degetului de trei-patru ori, pe parcursul zilei, asta deoarece își poate schimba puțin dimensiunea.
  • Dacă observi că ești între două mărimi, este indicat este să alegi inelul în măsura mai mare, pentru a-l putea purta confortabil.
  • Mărimea potrivită poate să difere de la un model de inel la altul – de exemplu, dacă la un inel verigheta foarte subțire porți măsura 5, la unul mai lat vei avea nevoie de o măsură mai mare, respectiv 5 ½.
  • Inele reglabile sunt o opțiune excelentă, fiind versatile când vine vorba de purtarea pe un deget sau altul.
marimi inele femei

Alege un inel statement reglabil, versatil si spectaculos

Aplică oricare dintre cele două metode și vei afla ce măsură porți tu la inel, sau o altă persoană, dacă ești în căutare de idei de cadouri pentru cea mai bună prietenă, sau altcineva drag. În plus, sunt la fel de utile și în cazul mărimilor de inele pentru bărbați.

Acum ești gata să comanzi online inelul dorit, știind că măsura o să-ți vină perfect pe deget fie că alegi un model delicat, un inel statement care atrage privirile, sau chiar unul decorat cu pietre semiprețioase cum sunt granatul de un roșu irezistibil, lapis lazuli de un albastru magnetizant, ametistul în nuanțele sale fermecătoare de mov dar și alte pietre naturale apreciate pentru frumusețea și proprietățile lor care atrag starea de bine.

Descoperă următorul inel preferat în măsura ta, în colecția Metaphora.

Fie că măsura ta la inel este una mică sau mare, găsești o colecție impresionantă de inele de argint decorate cu detalii fermecătoare, sau chiar pietre semiprețioase, bijuterii lucrate în serii limitate care îți vor completa perfect ținutele.