Despre Labradorit, piatra viselor devenite realitate: legende, proprietăți și semnificații ale bijuteriilor cu labradorit

Cu cât îl vei privi mai mult, cu atât vei fi mai cucerit de efectul hipnotizant al culorilor sale. Acesta este labradoritul, piatra în care sălășluiește focul înghețat al Nordului, Aurora Boreală.

Jocul de culori strălucitoare ale labradoritului a cucerit așa mult imaginația oamenilor, încât a rămas venerat ca o piatră a magiei, o gemă a transformării și a devenirii, o amuletă care ajută visele să devină realitate.

Portă un inel statement din argint cu labradorit, pentru o apariție diafană și feminină.

Dar la fel de mult te fascinează și frumusețea atipică a pietrei semiprețioase. Dacă granatul roșu, ametistul mov sau agatul verde te bucură cu o culoare intensă, labradoritul îți aduce un mic ocean de nuanțe în continuă transformare.

Descoperă mai jos de ce povestea lui e la fel de vie și azi, care sunt proprietățile sale și cum pot bijuteriile cu labradorit să-ți aducă un strop de magie în fiecare zi!

Ce este labradoritul? Proprietăți fizice

Labradoritul este un mineral silicat (feldspat) ca și piatra lunii, cu o duritate de 6-6,5 pe scara Mohs și un aspect translucid, sidefat și neted la atingere. Câteodată e greu să spui ce culoare are labradoritul, pentru că această piatră te va surprinde adesea prin cromatica sa inedită.

Labradoritul poate fi confundat cu piatra lunii datorită fenomenului de refracție a luminii specific feldspaților. Însă el dezvăluie în plus un efect metalic unic de curcubeu, numit labradorescență, care captivează cu jocul rece-caldde verde, albastru și gri, galben și portocaliu, uneori violet și roz.

Poartă o pereche superbă de cercei cu labradorit, lucrați manual în India.

Piatra se găsește în roci magmatice în Canada, Norvegia și Finlanda, SUA, El Salvador, Paraguay, Rusia, India și câteva țări europene. În Finlanda, există un labradorit mai special denumit spectrolit, cu o bază mai închisă și mai opacă și irizații mai intense.

Labradoritul este și una dintre cele mai „tinere” pietre semiprețioase, pentru că a fost descoperită abia în sec. 18, în regiunea canadiană Labrador (de unde și numele).

Despre labradorit, „lumina Nordului” în legende

Povestea pietrei este una superbă, strâns legată de originea sa. Și pare că avem șansa să vedem cum devine realitate, de fiecare dată când privim Luminile Nordului.

despre labradorit si proprietatile sale, piatra aurorei boreale

Se spune că lumina divină a flăcărilor Nordului a fost prinsă în stâncile Labradorului, așteptând să fie descoperită de triburile de inuiți și Beothuk (nativii canadieni). Când un războinic a încercat să elibereze lumina cu sulița, doar o parte din aurore s-au întors pe cer, iar o parte a rămas și mai adânc în interiorul acestor pietre de labradorit, pentru totdeauna.

O legendă similară vorbește despre stele ca fiind prinse în roci și că războinicul le-a lovit cu un ciocan pentru a le trimite în cer – iar stelele care au rămas s-au transformat în labradorit.

Istoric vorbind, labradoritul a fost popularizat de misionarii din Moravia pe piața europeană. Dar triburile inuite au fost cele care au folosit piatra mulți ani în scopuri medicinale și în bijuterii cu roluri amuletice protectoare. Iar semnificațiile lor sunt cât se poate de încântătoare.

Alege să porți un pandantiv cu totul special, din argint și labradorit, lucrat manual în India.

Labradoritul: beneficii și efecte metafizice

Proprietățile labradoritului sunt strâns legate de scufundarea în propria fântână a intuiției, a creativității și a potențialului interior, pentru a te conecta cu conștiința superioară.

De aceea, piatra a devenit un simbol al transformării, care ajută la înțelegerea profundă a lumii și a propriilor emoții, la acceptarea de sine și tăria de-a transforma visele în realitate.

Jocul de culori al labradoritului are un efect benefic, care amintește de bucuria de-a trăi conectat cu pământul de sub picioare, oceanul vast, cerul nesfârșit și stelele călăuzitoare. O piatră care te ține cu picioarele pe pământ și cu capul în nori, în echilibru.

De aceea, oamenii i-au oferit labradoritului proprietăți metafizice vindecătoare și mistice, cum ar fi faptul că ar elimina tensiunea, frustrările și anxietatea, aducând claritate mentală pentru a lua decizii bune, a avea relații sănătoase cu ceilalți și a ajunge unde îți dorești.

Totodată, asocierea cu luminile Nordului i-a conferit un rol amuletic puternic protector față de epuizare, negativism și nesiguranță, aducând în schimb pace și liniște interioară pentru a face față stresului. Se spune și că ar tempera propriile emoții, nu doar pe cele exterioare.

Poartă o brățară statement cu labradorit, pentru un look elegant și original.

Totodată, labradoritul e considerat o piatră care sporește puterea voinței și valoarea interioară, ca o lumină mereu aprinsă la capătul tunelului.

Pentru persoanele care poartă bijuterii cu pietre semiprețioase în funcție de zodie, labradoritul e considerat o piatră semiprețioasă norocoasă în special pentru zodiile Capricorn, Vărsător, Pești, Fecioară, Balanță și Scorpion.

Cum poți purta bijuteriile cu labradorit?

Astăzi, fie că vorbim de pandantive, cercei, brățări sau inele, culorile vibrante îl fac să arate spectaculos și modern mai ales în bijuterii din argint.

Pentru că piatra are în mod natural nuanțe de la gri la verde-albastru, fiecare bijuterie cu labradorit veritabil este practic unică, fiecare caboșon având ape diferite, absolut fermecătoare.

Când vine vorba de accesorizare, o astfel de bijuterie poate fi purtată cu orice ținută și în orice ocazie. Un inel statement sau o pereche de cercei cu labradorit dau un plus de strălucire unui look casual sau office, de zi.

Iar dacă vrei un look absolut irezistibil și sexy, de vară, alege să porți alături de astfel de accesorii și o pereche de brățări de picior din argint, lucrate manual în Thailanda și India, precum cele din colecția Metaphora.

inel vintage statement din argint si labradorit Metaphora

inel din argint si labradorit din colectia Metaphora

Un inel splendid cu labradorit, pentru un look absolut fermecător!

Un pandantiv cu labradorit, cu un model indian original, poate fi piesa de rezistență a unei ținute mai rafinate și elegante. Un efect la fel de elegant îl are și o brățară deschisă din argint și labradorit, ideală pentru un look plin de finețe și feminitate.

O bijuterie cu totul specială, gata să o porți: pandantiv din argint și labradorit.

Pentru că piatra reflectă lumina în nuanțe irezistibile și în același timp delicate, bijuteriile cu labradorit pot fi și o idee grozavă de cadou pentru o femeie iubitoare de frumos.

Bijuteriile cu labradorit trebuie ocrotite un pic mai mult pentru că sunt mai sensibile la lovituri sau presiune. Când le cureți, folosește doar apă și săpun și o lavetă pentru curățarea bijuteriilor.

Poți afla aici cum se curăță corect argintul, dacă ai mai multe bijuterii din argint.

Poartă bijuterii cu labradorit pe care le adori

Iubim pietrele prețioase a căror frumusețe se întinde dincolo de cea fizică. Motiv pentru care, la Metaphora, vei găsi doar modele autentice cu pietre naturale, lucrate manual de artizani bijutieri, în țări cu tradiție.

Bijuteriile noastre cu labradorit te așteaptă să porți frumusețea luminilor Nordice cu tine, oriunde te duci. Descoperă-ți modelele preferate pentru a-ți pune în valoare stilul, zi de zi.