5 moduri inedite de a purta o broșă

Fiecare dintre noi are, probabil, în minte imaginea mamei sau a bunicii purtând în piept, cu naturalețe și eleganță, o broșă din argint. Și tu îți amintești cutia cu bijuterii a mamei, de care erai fascinată pentru că ascundea în ea adevărate comori. Ea o deschidea în fiecare dimineață și adesea își alegea o broșă care adăuga un strop de rafinament ținutei din ziua respectivă. Trecerea timpului este ireversibilă, eleganța, însă, rămâne: chiar și după atâția ani, mama ta continuă să poarte broșe.

Mai mult decât atât, eleganța se și moștenește. De altfel, bunul-gust este una dintre calitățile ereditare de care te simți atât de mândră. Și ție îți place să îți alegi hainele și bijuteriile cu atenția cuvenită detaliilor – știi că tocmai astfel de detalii contează. În același timp, și felul în care alegi să reinventezi modul de purtare a bijuteriilor, în funcție de stilul și de personalitatea ta, poate face diferența. Dacă pe vremea bunicilor și a mamelor noastre codul eleganței era mai strict, astăzi opțiunile vestimentare sunt mult mai nonconformiste, fără ca rafinamentul să fie umbrit în vreun fel. Stilul personal nu se mai limitează la ce se poartă, ci la creativitatea purtătoarei. Poți fi nonconformistă și elegantă în același timp și îți poți exprima stilul și printr-o broșă purtată în diverse combinații inedite. De aceea, venim în ajutorul tău cu 5 moduri în care poți purta a broșă:

Poartă broșa în păr

În funcție de felul în care arată, o broșă din argint purtată în păr, pe post de clamă, este o alegere inspirată atât pentru o ținută casual chic, de zi cu zi, cât și pentru o ținută de seară. Modelele simple și de mici dimensiuni se integrează de minune într-un outfit casual, în timp ce broșele voluminoase, de mai mari dimensiuni, sunt mai potrivite pentru evenimentele formale.

Accesorizează-ți rochia cu o broșă

Acest mod de a purta broșa este, de asemenea, potrivit pentru o rochie simplă de seară, căci eleganța constă și în simplitate. Așadar, alege să accesorizezi o rochie de seară, poate chiar clasica rochie neagră, cu o broșă care te va transforma într-o apariție remarcabilă. O poți purta fie în talie, fie pe umărul rochiei, dacă modelul acesteia din urmă permite. În cazul în care optezi pentru o broșă voluminoasă, îți recomandăm să acorzi atenție numărului și dimensiunilor celorlalte bijuterii. Ai mai putea alege, de exemplu, doar o pereche de cercei mici.

Transformă-ți pălăria cu o broșă

Fie că porți pălării simple, negre sau că stilul tău este mai colorat și, prin urmare, așa sunt și accesoriile pe care le porți, o broșă purtată pe o pălărie este o alegere pe care merită să o iei în considerare. Multe dintre noi obișnuim să purtăm haine închise la culoare în sezonul rece, în timp ce vara iubim explozia de culori și facem alegeri vestimentare pe măsură. Dacă te regăsești și tu în categoria aceasta, vei vedea că adăugând un simplu detaliu, precum o broșă, pălăriei sau bascului pe care le porți mai des, vei crea o cu totul altă imagine – în continuare simplă, dar originală și jucăușă. Nu trebuie să aștepți întotdeauna primăvara sau vara pentru a schimba ceva!

Poartă broșa pe eșarfă

De cele mai multe ori, cu puțină creativitate, îți poți transforma fără niciun efort accesoriile pe care le ai deja în garderobă. Nici măcar nu este nevoie să faci modificări complicate. Accesoriile se pot transforma cu ajutorul altor accesorii! Acest lucru este valabil și în cazul broșei purtate pe eșarfă – o alegere inspirată atât pentru zilele reci de toamnă-iarnă, cât și pentru zilele de primăvară.

Reinventează-ți blugii cu o broșă

După cum spuneam, regulile modei sunt mult mai permisive în zilele noastre. Cu alte cuvinte, poți fi la fel de chic și în blugii tăi preferați, pe care îi adori nu doar pentru felul în care se așează pe trup, ci și pentru confortul pe care ți-l oferă. Îndrăznește să-i accesorizezi cu o broșă, de exemplu cu o broșă din argint din colecția noastră – așa vei fi convinsă că vei avea un model unic. Poți completa ținuta cu o cămașă albă și cu o pereche de pantofi stiletto.

Broșa rămâne unul dintre accesoriile esențiale ale eleganței feminine. Dacă mamele și bunicile noastre purtau broșele doar în piept sau la palton, după canoanele vremii, astăzi, însă, regulile le putem face fiecare dintre noi. Alege să porți broșa așa cum simți și cum te reprezintă.