Model: CINEM0623

Cercei din argint Padma cu email albastru și bleu, India

332 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
email
lapis lazuli
Greutate9 grame
Dimensiunilungime inclusiv tortiță 4,2 cm
lățime maximă 2,7 cm
diametru biluță 0,3 cm
Descriere

Cercei din argint 925 și email albastru, bleu și mărgeluțe de lapis lazuli, lucrați manual în India de un artizan bijutier specializat în arta meenakari. Cerceii Padma au forma unui lotus stilizat în stil persan, de unde acest motiv decorativ a fost preluat de bijutierii indieni în timpul perioadei Mughal, acum mai bine de trei sute de ani. Cerceii Padma sunt ușori, extrem de plăcuți la ureche și sunt minunat colorați în culorile mării.

Meenakari este arta de origine persană a colorării suprafeței unui metal prin fuziunea la cald a mai multor culori intense și a fost introdusă în India de către artizanii bijutieri persani la începutul secolului XVII, în timpul imperiului Mughal.

Una dintre cele mai exuberante tehnici cu care se decorează și astăzi bijuteriile în India, meenakari presupune un proces complex de prelucrare a bijuteriei care este inițial creată din argint și gravată cu modelul dorit, finisată, iar apoi este decorată cu oxizii de metal și ulterior pusă în cuptor la temperatură înaltă pentru a fixa culorile pe argint. Culorile folosite pentru email sunt oxizi de metal amestecați cu o pudră fină din sticlă pisată, de unde sclipirile specifice ale emailului indian.

Amestecul de oxizi nu își arată culoarea reală decât după ce a intrat în contact cu focul, deci culorile finale sunt vizibile pe bijuterie doar după ce aceasta a fost scoasă din cuptor, ceea ce presupune o dozare perfect controlată a oxizilor pe fiecare bijuterie în parte. Un proces complex și extrem de migălos, care cere foarte multă experiență și astăzi este practicat doar de o mână de artizani meenakar din Rajasthan.

Toate prețurile afișate includ TVA.