Model: CINAG0617

Cercei din argint jhumka Chattra, India

498 lei TVA inclus
în stoc

info / comenzi 0741 126 563

Livrare în România:  GRATUITĂ
Timp de livrare:  1-2 zile lucrătoare

NOU Livrare internațională:  105 lei*
Timp de livrare:  2-3 zile lucrătoare *vezi detalii

  • 5% reducere la plata cu card
  • Ambalaj cadou gratuit
  • Certificat de calitate
  • Garanție - 12 luni
  • Retur extins - 30 de zile
Caracteristici
Materialargint 925
Greutate22,2 grame
Dimensiunilungime inclusiv tortiță 4,4 cm
diametru 2 cm
Descriere

Cercei jhumka cu șurubel, lucrați manual din argint 925 de un bijutier indian. Cerceii jhumka sunt reprezentativi pentru bijuteriile indiene și au întotdeauna un clopoțel cu ciucuraș care este prins de un element care se pune în ureche. În cazul cerceilor Chattra, partea care se prinde cu șurubel în ureche este un simbol budist indian al protecției, dar și al regalității, ilustrat de o umbrelă de soare stilizată.

Prima umbrelă a apărut în China în jurul secolului IV, din țesătură de mătase și schelet din bambus și era un simbol al statutului social – doar aristocrația chineză era protejată de umbrele de soare purtate de slujitori.

Posibilitatea de a se proteja de vreme a fost dintotdeauna, în diverse culturi, un simbol al statutului social.

În culturile orientale umbrela proteja de soarele arzător, și acest atribut a fost transferat către zona religioasă unde a ajuns să semnifice protecție împotriva arșiței generate de mânia zeilor. Umbra ei protejează de arșița soarelui, iar la budiști, răcoarea umbrei sale semnifică protecția de arșița suferinței și a bolilor, de dogoarea dorințelor, dar și a forțelor malefice.

În concluzie, cerceii Chattra nu sunt doar extrem de frumoși și feminini, ci și încărcați de semnificații speciale în cultura din care provin.

Toate prețurile afișate includ TVA.