Model: PNPAG0667

Talisman din argint Om Mani Padme Hum cu șnur de piele, Nepal

154 lei TVA inclus

Livrare: 20 lei (gratuită la comenzi > 250 lei)
Timp de livrare: 1-2 zile lucrătoare

în stoc

info / comenzi 0741 126 563

  • 5% reducere la plata cu card
  • Ambalaj cadou gratuit
  • Certificat de calitate
  • 12 luni garanție
  • 30 de zile retur
  • Livrare gratuită
    la comenzi peste 250 lei
Caracteristici
Materialargint 925
Greutate2,2 grame
Dimensiunilungime 3,3 cm
grosime cilindru 0,8 cm
grosime șnur 1,5 mm
Descriere

Talisman budist din argint 925, lucrat manual în Nepal. Talismanul Om Mani Padme Hum, de forma unui cilindru orizontal, are reprezentată pe cele două părți mantra budistă Om Mani Padme Hum scrisă pe o parte în limba tibetană și pe cealaltă în sanscrită. Unul din capetele talismanului se desface pentru a scoate la iveală un mic pergament rulat pe care este scrisă de mai multe ori aceeași mantră Om Mani Padme Hum.

Talismanul este lucrat dintr-o foiță subțire din argint și trebuie purtat cu grijă pentru a nu fi deformat sau îndoit. Căpăcelul dintr-o parte, pe unde se poate scoate pergamentul, este destul de strâns și se desface mai greu, pentru a nu permite slăbirea în timp – recomandăm să nu fie forțat pentru a nu fi îndoit sau zgâriat.

Om Mani Padme Hum este o mantră de șase silabe din sanscrită a cărei semnificație este „complexă și vastă”, după spusele celui de-al 14-lea Dalai Lama și depășește sensul literal al cuvintelor care o compun. Sunetul , cu transcriere sa fonetică Om sau Aum, este o silabă sacră în religiile hindusă și budistă. Mani înseamnă „bijuterie” în sanscrită, padme este „floarea de lotus”, iar hum reprezintă „iluminarea spiritului”.

Budiștii din Nepal, Tibet și din India, atât bărbați, cât și femei și copii, poartă astfel de talismane la gât, pentru protecție. Talismanul stă bine închis, însă trebuie protejat de lovituri sau presări care îi pot modifica forma. Talismanul vine însoțit de un șnur negru din piele de 65 cm lungime.

Toate prețurile afișate includ TVA.