Model: PNPAG0702

Talisman din argint Roată de Rugăciune tibetană mică, Nepal

169 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
Greutate4,4 grame
Dimensiuniînălțime totală 4,1 cm
înălțime roată 3,5 cm
diametru cilindru 1,4 cm
grosime șnur 2 mm
Descriere

Talisman Roată de Rugăciune tibetană, lucrat manual în Nepal din argint 925. Roata de rugăciune este un obiect de cult al budismului tibetan care se află la intrarea oricărui templu budist din Tibet și Nepal. De regulă, roata de rugăciune este de mari dimensiuni, având peste doi metri înălțime, și e formată dintr-un cilindru inscripționat cu mantra Om Mani Padme Hum și un ax pe care acesta se rotește când este atins cu mâna. În interior, roata conține un pergament pe care este scrisă de zeci de ori aceeași mantră Om Mani Padme Hum. Prin rotire, se consideră că efectul mantrei se multiplică. De fiecare dată când trec pe lângă roata de rugăciune, budiștii o rotesc, gestul lor echivalând cu rostirea de câteva sute de ori a mantrei.

Roțile de rugăciune de mici dimensiuni, precum cea din imagini, de regulă lucrate în argint, sunt talismane purtate la gât de budiștii tibetani, deopotrivă femei sau bărbați, pentru a putea fi rotite oricând pe parcursul zilei. Pe suprafața talismanului roată de rugăciune de argint sunt reprezentate cele opt simboluri sacre ale budismului tibetan numite Ashtamangala, patru în partea de sus, despărțite fiecare de câte un dorje, și patru simboluri în partea de jos. Pe centru, talismanul este decorat cu aceeași mantră Om Mani Padme Hum.

Talismanul se învârte cu ușurință, iar pentru a fi deschis se deșurubează în partea de jos, apoi se extrage axul central care se vede în imagine și se scoate capacul. Toate părțile componente ale talismanului sunt din argint 925, însă cele din interior nu sunt șlefuite și sunt patinate mai intens, de aceea sunt mai întunecate ca nuanță. Fiecare roată de rugăciune conține un pergament micuț inscripționat de câteva zeci de ori cu mantra Om Mani Padme Hum, exact ca cel din fotografie. Conform textelor sacre budiste, rotirea talismanului aduce după sine mai multe beneficii spirituale, printre care și karma pozitivă. Talismanul de argint vine însoțit de un șnur negru închis din piele, de aproximativ 100 cm lungime.

Toate prețurile afișate includ TVA.