Model: PSHAB0698

Amuletă din argint și abanos Menaka, Niger

169 lei TVA inclus

Livrare standard 17 lei
GRATUITĂ la comenzi > 200 lei

în stoc

info / comenzi 0741 126 563

  • comandă online în siguranță
  • ai 5% reducere la plata cu cardul (se cumulează cu alte reduceri)
  • livrare in 1-3 zile lucrătoare
  • Certificat de calitate
  • 12 luni garanție
  • 30 de zile retur
  • Ambalaj cadou
Caracteristici
Materialargint 925
lemn de abanos
Greutate6,5 grame
Dimensiunilungime 4 cm
lățime 2,3 cm
lungime șnur piele cca 60 cm
Descriere

Amuletă din argint 925 și lemn de abanos, lucrată manual de un artizan tuareg din Niger. Un model extrem de special, pandantivul amuletă Menaka este lucrat cu multă migală și atenție pe deplin dovedite de gravura delicată și montura înaltă în care s-au fixat discuri subțiri de abanos și rășini. Pandantivul se vinde împreună cu un șnur din piele maron închis de aproximativ 60 cm. Anoul amuletei prin care trece șnurul de piele este foarte îngust și nu permite purtarea pe un lanț.

Precum majoritatea bijuteriilor triburilor africane, pandantivul Menaka nu este doar foarte frumos, ci are și un rol amuletic protector care se decodează astfel - partea de sus a monturii reprezintă silueta triunghiulară a unui cort în care locuiesc tuaregii nomazi din Sahara. La tuaregi, cortul este simbolul familiei nucleare, formate din părinți și copii. Baza rotundă a cortului este văzută de ei ca o replică a lumii la scară umană, pentru că în credința tuaregă lumea are forma unui disc. Deci partea circulară a cerceilor reprezintă lumea fiecăruia dintre noi, respectiv familia văzută de sus - la nord este locul tatălui, ilustrat printr-un triunghi cu vârful în sus, iar la sud locul mamei, reprezentată de triunghiul cu vârful în jos, cei doi formând o axă centrală, fiind cei care dau rezistență casei, respectiv familiei.

Amuleta Menaka nu este doar o bijuterie frumoasă, ci una încărcată de semnificații aparte, având la tuaregi rolul de a proteja familia celei care îi poartă. Pandantivul amuletă poate fi un cadou special pentru oricare membru al familiei.

Toate prețurile afișate includ TVA.