Model: PINEM0680

Pandantiv mandala din argint cu email albastru Kamal, India

282 lei TVA inclus

Livrare GRATUITĂ
Timp de livrare: 1-2 zile lucrătoare

în stoc

info / comenzi 0741 126 563

  • 5% reducere la plata cu card
  • Ambalaj cadou gratuit
  • Certificat de calitate
  • 12 luni garanție
  • 30 de zile retur
  • Livrare gratuită
    la comenzi peste 250 lei
Caracteristici
Materialargint 925
email
Greutate8,4 grame
Dimensiunidiametru 3,2 cm
Descriere

Medalion din argint 925 și email albastru și bleu, lucrat manual în India de un artizan bijutier specializat în arta meenakari. Pandantivul Kamal reprezintă o mandala, în budism aceasta fiind simbolul unei călătorii spirituale, dar și o reprezentare bidimensională a universului, un spațiu sacru, în care este mereu prezentă o forță divină. Mandala este întotdeauna rotundă, iar în centru, ilustrat printr-un punct este mereu reprezentat Buddha „cel treaz”. Cuvântul mandala provine din limba sanscrită și este format din mand care înseamnă „a delimita” și la – „centru sacru”. Contemplarea unei mandale ajută la dezvoltarea spirituală, iar purtarea acesteia are rol amuletic, protector.

Centrul mandalei este decorat cu email albastru și bleu printr-o tehnică veche, de origine persană, numită meenakari. Arta de origine persană a colorării suprafeței unui metal prin fuziunea la cald a mai multor culori intense, meenakari a fost adusă în India de către artizanii bijutieri persani la începutul secolului XVII, în timpul imperiului Mughal.

Meenakari este una dintre cele mai exuberante tehnici cu care se decorează și astăzi bijuteriile în India și presupune un proces complex de prelucrare a bijuteriei care la final este decorată cu oxizii de metal și ulterior pusă în cuptor la temperatură înaltă pentru fixarea la cald a culorilor emailului. Culorile folosite sunt oxizi de metal amestecați cu o pudră fină din sticlă pisată, de unde sclipirile specifice ale emailului indian. Amestecul de oxizi nu are culoarea reală decât după ce a intrat în contact cu focul, deci culorile finale sunt vizibile pe bijuterie doar după ce aceasta a fost scoasă din cuptor, ceea ce presupune o dozare perfect controlată a oxizilor. Un proces complex și extrem de migălos, care cere foarte multă experiență și astăzi este practicat doar de o mână de artizani meenakar din Rajasthan.

Toate prețurile afișate includ TVA.