Model: XLTPS0015

Cruciuliță unicat din chihlimbar natural cu anou din argint, Lituania

348 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
chihlimbar
Greutate7 grame
Dimensiuniînălțime 4,4 cm
lățime 3,4 cm
grosime 9,5 mm
Descriere

Cruciuliță unicat de chihlimbar natural din Lituania, cu anou din argint 925. Chihlimbarul a fost tăiat și prelucrat manual, bijutierul încercând să caute în structura internă a pietrei atât forma unei cruci, cât și a unui îngeraș. Detaliile surprinzătoare, asimetria, dar și cromatica cu nuanțe predominante de galben și brun fac din această cruciuliță unicat o bijuterie absolut specială, pe care și-ar dori să o poarte oricine iubește frumusețea vie și fascinantă a chihlimbarului.

Chihlimbarul este o piatră semiprețioasă de origine organică care prezintă diverse incluziuni, are culoarea galben-miere, portocaliu, coniac sau nuanțe intermediare și este transparentă, translucidă sau opacă. Fiecare piesă de chihlimbar natural este unică atât ca formă, cât și cromatic.

Se estimează că vârsta chihlimbarului ar fi undeva la 250 de milioane de ani. Acesta provine din rășina fosilizată a unor pini preistorici care în timp s-a solidificat și a devenit o substanță amorfă, fără să fie totuși un mineral. Chihlimbarul baltic, denumit odinioară și „Aurul Nordului”, a fost considerat o piatră prețioasă încă din timpurile preistorice, fiind folosit ca bijuterie sau amuletă. În mormintele faraonilor egipteni s-au găsit bijuterii cu chihlimbar care au o vechime de peste 6000 de ani.

Exploatarea și comercializarea chihlimbarului a început încă din neolitic. Mai târziu, în antichitate, în Europa a luat naștere celebra rută comercială „Drumul Chihlimbarului”, pe care negustori din diverse țări europene porneau de la marea Baltică, locul unde se aflau cele mai mari zăcăminte de chihlimbar brut, și ajungeau cu prețioasa încărcătură până la Roma, capitala imperiului de atunci. Astăzi ca și acum mii de ani, cel mai frumos și mai valoros chihlimbar din lume provine din Țările Baltice, respectiv Lituania, Letonia și Estonia.

Ca orice material natural, de origine organică, chihlimbarul trebuie ferit de lovituri și de contactul cu substanțe chimice.

Toate prețurile afișate includ TVA.