Model: KLTPS0125

Colier unicat statement din argint și chihlimbar natural, Lituania

1890 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
chihlimbar
Greutate39 grame
Dimensiuniînălțime piesă centrală 4,3 cm
lățime piesă centrală 3 cm
înălțime piese laterale 1,1 cm - 1,8 cm
circumferință interioară 45 - 46 cm
Descriere

Colier unicat statement din argint și chihlimbar natural din Lituania. O adevărată bucurie cromatică, colierul are nuanțe calde, însorite, care pornesc de la galben miere, roșcat, portocaliu, coniac și brun și îți vor ajunge direct la inimă. Cu o lucrătură absolut impecabilă și detalii splendide, colierul statement unicat este compus din mai multe piese de chihlimbar baltic de formă pătrată ușor neregulată, șlefuite mat, fără luciu, iar în centru are o piesă mare, montată în argint, în care au fost combinate patru piese mai mici din chihlimbar de diverse nuanțe, într-un mic puzzle absolut fermecător.

Chihlimbarul este o piatră semiprețioasă de origine organică a cărei vârstă se estimează a fi undeva la 250 de milioane de ani. Acesta provine din rășina fosilizată a unor pini preistorici care în timp s-a solidificat și a devenit o substanță amorfă, fără să fie totuși un mineral. Chihlimbarul, denumit odinioară și „Aurul Nordului” a fost considerat o piatră prețioasă încă din timpurile preistorice, fiind folosit ca bijuterie sau amuletă. În mormintele faraonilor egipteni s-au găsit bijuterii cu chihlimbar care au o vechime de peste 6000 de ani.

Exploatarea și comercializarea chihlimbarului baltic a început încă din neolitic. Mai târziu, în antichitate, în Europa a luat naștere celebra rută comercială „Drumul Chihlimbarului”, pe care negustori din diverse țări europene porneau de la marea Baltică, locul unde se aflau cele mai mari zăcăminte de chihlimbar brut, și ajungeau cu prețioasa încărcătură până la Roma, capitala imperiului de atunci. Astăzi ca și acum mii de ani, cel mai frumos și mai valoros chihlimbar din lume provine din Țările Baltice, respectiv Lituania, Letonia și Estonia.

Ca orice material natural, de origine organică, chihlimbarul trebuie ferit de lovituri și de contactul cu substanțe chimice.

Toate prețurile afișate includ TVA.