Model: KNPPS0097

Colier statement argint, turcoaz și coral Amargadhi, Nepal

1379 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
  • Certificat de calitate
  • 12 luni garanție
  • 30 de zile retur
  • Ambalaj cadou
Caracteristici
Materialargint 925
coral
turcoaz
Greutate46 grame
Dimensiunicircumferință interioară colier 50 cm
înălțime pandantiv central 4,6 cm
lățime pandantiv 4,2 cm
diametru minim pietre 0,3 cm
lățime maximă pietre 1,6 cm
Descriere

Colier statement din argint, coral veritabil și turcoaz tibetan, lucrat manual de un artizan bijutier nepalez în două exemplare. De o frumusețe incontestabilă, colierul Amargadhi va face multe inimi să tresalte, dar doar pe două dintre ele le va face fericite. Intensitatea nuanțelor de turcoaz, pandantivul central decorat minunat cu bucățele de coral așezate pe rotund, micile elemente de îmbinare din argint, turcoaz si coral – absolut toate detaliile colierului sunt delicioase privite separat, dar mai ales împreună.

Colierul este lucrat în canonul clasic tibetan, cu pietre mari și impresionante de turcoaz, alături de altele mici, de multe dimensiuni și nelipsitul coral, cu binecunoscutul său rol antideochi. Colierul este înșirat și înnodat de mână și are o închizătoare absolut fermecătoare în simplitatea ei.

Turcoazul este piatra sacră a tibetanilor care se extrage de mii de ani din munții Himalaya. Investit cu rol amuletic de către multe grupuri etnice din acea parte de lume, turcoazul este considerat de origine divină, complet aparte față de alte pietre semiprețioase. De altfel, tibetanii îl numesc Gyu adică „turcoaz”, și nu „piatra turcoaz”, nefiind considerat o piatră ca celelalte pietre semiprețioase, ci un obiect distinct în sine, cu o putere spirituală intrinsecă.

Acesta este și motivul pentru care ar fi aproape de neconceput pentru bărbații, femeile și copiii nepalezi, tibetani sau din celelalte grupuri etnice care trăiesc în Himalaya să nu aibă în permanență un turcoaz asupra lor.

Toate prețurile afișate includ TVA.