Model: CSHAG0640

Cercei amuletă din argint Khaimas, Niger

189 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
Greutate7,2 grame
Dimensiunilungime 5 cm
lungime fără tortiță 3,5 cm
lățime 3 cm
Descriere

Cercei amuletă din argint 925 lucrați manual de un bijutier tuareg din Niger. Cerceii sunt ușor bombați și au o formă frumoasă, feminină și sunt gravați manual cu simboluri tuarege.

Însă, ca mai toate bijuteriile triburilor africane, acești cercei nu sunt doar niște accesorii deosebite, ci au și un rol amuletic protector care se decodează astfel: triunghiurile gravate pe suprafața cerceilor ilustrează siluetele corturilor numite khaimas în care locuiesc triburile tuarege nomade în Sahara. Corturile tuarege sunt înălțate pe un schelet din lemn de acacia și sunt acoperite cu o țesătură dură din lână de oaie și păr de capră sau cămilă, țesută întotdeauna de femeia care locuiește în el sau de mama acesteia. Gruparea mai multor corturi, așa cum sunt ele reprezentate pe acești cercei, reprezintă o familie tuaregă extinsă, în care fiecare familie nucleară formată din părinți și copii este reprezentată de un triunghi țuguiat, adică de „casa” familiei. Cerceii amuleta Khaimas sunt purtați de femeile din cadrul unei familii extinse (rude de gradul unu și doi) și au rolul de a proteja întreaga familie.

În centrul cerceilor amuletă este decupat un romb, care la tuaregi simbolizează, alături de triunghiul cu vârful în jos, sexul feminin. Societatea tuaregă este una matriarhală, de aceea femeia va fi întotdeauna în centrul familiei. Cerceii amuleta Khaimas, prin excelență feminini, pot reprezenta un cadou deosebit pentru o femeie specială.

Toate prețurile afișate includ TVA.