Model: PSHAG0700

Amuletă din argint Khaimas, Niger

129 lei TVA inclus

Livrare: 20 lei (gratuită la comenzi > 250 lei)
Timp de livrare: 1-2 zile lucrătoare

în stoc

info / comenzi 0741 126 563

  • 5% reducere la plata cu card
  • Ambalaj cadou gratuit
  • Certificat de calitate
  • 12 luni garanție
  • 30 de zile retur
  • Livrare gratuită
    la comenzi peste 250 lei
Caracteristici
Materialargint 925
Greutate4,1 grame
Dimensiunilungime 4,5 cm
lățime 3 cm
lungime șnur piele cca 48 cm
Descriere

Amuletă din argint 925 lucrată manual de un bijutier tuareg din Niger. Pandantivul are o formă frumoasă, feminină, este gravat manual de jur împrejur și se vinde împreună cu un șnur negru tuareg împletit din piele de cămilă de aproximativ 48 cm.

Însă, ca mai toate bijuteriile triburilor africane, acest pandantiv nu este doar o bijuterie frumoasă, ci și o amuletă protectoare care poate fi decodată astfel: triunghiurile ilustrează siluetele corturilor numite khaimas în care locuiesc triburile tuarege nomade în Sahara. Corturile sunt înălțate pe un schelet de lemn de acacia și sunt acoperite cu o țesătură dură din lână de oaie și păr de capră sau cămilă, țesută întotdeauna de femeia care locuiește în el sau de mama acesteia. Gruparea mai multor corturi reprezintă o familie tuaregă extinsă, în care fiecare familie nucleară formată din părinți și copii este reprezentată de un triunghi țuguiat, adică de „casa” familiei. Amuleta Khaimas purtată de femeile din cadrul unei familii extinse (rude de gradul unu și doi) are rolul de a proteja întreaga familie.

În mijlocul amuletei este decupat un romb, care la tuaregi simbolizează, alături de triunghiul cu vârful în jos, sexul feminin. Societatea tuaregă este una matriarhală, de aceea femeia va fi întotdeauna în centrul familiei. Amuleta Khaimas, prin excelență feminină, poate reprezenta un cadou deosebit pentru o femeie specială.

Toate prețurile afișate includ TVA.