Model: BLTPS0484

Brățară statement unicat din chihlimbar natural, Lituania

990 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
chihlimbar
Greutate62,3 grame
Dimensiunilățime 2,6 cm
grosime 1,8 cm
circumferință interioară 16 cm
Descriere

Brățară statement unicat de chihlimbar natural din Lituania. Chihlimbarul a fost tăiat și prelucrat manual, bijutierul alegând să lase materialul mat și ușor neșlefuit, pentru a pune mai frumos în valoare diferitele nuanțe de roșcat, brun și culoarea mierii ale pieselor din care este compusă brățara. Toate piesele sunt prinse pe un fir elastic rezistent care face brățara foarte comod de pus și de scos și, de asemenea, ajută brățara să se potrivească pe aproape orice dimensiune de încheietură. Datorită cromaticii calde, dar și a formei, brățara duce ușor cu gândul la un superb apus de soare.

Chihlimbarul este o piatră semiprețioasă de origine organică care prezintă diverse incluziuni, are culoarea galben-miere, portocaliu, coniac sau nuanțe intermediare și este transparentă, translucidă sau opacă. Fiecare piesă de chihlimbar natural este unică atât ca formă, cât și cromatic.

Se estimează că vârsta chihlimbarului ar fi undeva la 250 de milioane de ani. Acesta provine din rășina fosilizată a unor pini preistorici care în timp s-a solidificat și a devenit o substanță amorfă, fără să fie totuși un mineral. Chihlimbarul baltic, denumit odinioară și „Aurul Nordului”, a fost considerat o piatră prețioasă încă din timpurile preistorice, fiind folosit ca bijuterie sau amuletă. În mormintele faraonilor egipteni s-au găsit bijuterii cu chihlimbar care au o vechime de peste 6000 de ani.

Exploatarea și comercializarea chihlimbarului a început încă din neolitic. Mai târziu, în antichitate, în Europa a luat naștere celebra rută comercială „Drumul Chihlimbarului”, pe care negustori din diverse țări europene porneau de la marea Baltică, locul unde se aflau cele mai mari zăcăminte de chihlimbar brut, și ajungeau cu prețioasa încărcătură până la Roma, capitala imperiului de atunci. Astăzi ca și acum mii de ani, cel mai frumos și mai valoros chihlimbar din lume provine din Țările Baltice, respectiv Lituania, Letonia și Estonia.

Ca orice material natural, de origine organică, chihlimbarul trebuie ferit de lovituri și de contactul cu substanțe chimice.

Toate prețurile afișate includ TVA.