Model: PMAEM0582

Amuletă unicat cruce de Goulimine, argint și email, Maroc

696 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
  • Certificat de calitate
  • 12 luni garanție
  • 30 de zile retur
  • Ambalaj cadou

Termeni și conditii

Caracteristici
Materialargint 925
email
Greutate25,8 grame
Dimensiuniînălțime 5,8 cm
lățime 5 cm
grosime 6 mm
Descriere

Amuletă unicat din argint și email, lucrată manual de un artizan bijutier marocan. Acest tip de amuleta se numește boghdadiya în Maroc, iar în vestul Europei este cunoscută sub denumirea de „cruce de Goulimine” datorită structurii sale asemănătoare cu simbolul creștin, fără sa aibă totuși vreo legătură simbolică cu acesta.

Amuleta boghdadiya este orginară din sudul Marocului, din orașul Goulimine, supranumit și „poarta deșertului”. Goulimine a fost până la jumătatea secolului XX un punct cheie pe rutele comerciale care traversau Sahara. Caravanele încărcate cu sare traversau deșertul în luni de zile ca să ajungă aici, în punctul terminus al călătoriei, la cel mai mare târg de cămile din Africa.

În Maroc se consideră că cele patru extremități ale amuletei îndepărtează răul, trimițându-l spre cele patru zări, protejându-și astfel purtătorul. Amuleta este goală în interior și poate fi folosită și ca recipient talismanic în care să se introducă (prin partea laterală superioară) mici obiecte cu semnificație pentru purtător. Amuleta este decorată cu email în culorile tipic marocane: albastru, verde și galben.

Amuleta are ștanțat pe spate marcajul de argint sterling și pe cel care atestă originea marocană (cap de berbec).

Toate prețurile afișate includ TVA.
Costul livrării va fi adăugat o singură dată pe comandă la finalul coșului de cumpărături.