Model: PSHAB0742

Talisman tuareg din argint și abanos Hoggar, Niger

429 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
lemn de abanos
Greutate9,3 grame
Dimensiunilungime 4,7 cm
lățime 2,6 cm
grosime 3,7 mm
Descriere

Talisman din argint 925 și lemn de abanos lucrat manual de un artizan bijutier tuareg din Niger în serie foarte mică.

Forma deosebit de armonioasă a talismanului Hoggar, cu rotunjimi plăcute și fine este pusă în valoare și de lucrătura deosebită, în care argintul se intercalează desăvârșit cu lemnul de abanos. Pe cât de frumos talismanul Hoggar, pe atât de complex este construit.

Partea superioară în formă de treflă are un nit din argint care coboară prin centrul mai multor straturi orizontale de lemn de abanos și argint, iar în capătul de jos acesta este sudat și foarte puțin vizibil, având însă un rol important, de a ține toată construcția împreună. Este vorba de o contrucție tipic tuaregă care are un efect deosebit prin intercalarea părților de argint ale unei bijuterii cu lemnul de abanos. Abanosul este unul din materialele naturale preferate de tuaregi în combinația cu argint, iar din alăturarea celor două rezultă întotdeauna bijuterii de o eleganță aparte, cu un aer special, atemporal.

Talismanul Hoggar are doua fețe diferit gravate și aproape fiecare dintre talismanele din această serie limitată este gravat diferit, in imagini se pot vedea câteva dintre modelele de gravură.

Talismanul poate fi purtat atât de bărbați cât și de femei și se vinde împreună cu șnurul de piele maron din imagine, de aproximativ 60 cm lungime.

Toate prețurile afișate includ TVA.