Model: KLTPS0141

Set unicat colier și brățară statement din piele neagră și chihlimbar natural, Lituania

2690 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
chihlimbar
Greutate64 grame
Dimensiuniînălțime chihlimbar colier 5,8 cm
lățime chihlimbar colier 3,6 cm
grosime piesă centrală colier 1,7 cm
circumferință colier 48 cm
înălțime chihlimbar brățară 3,6 cm
lățime chihlimbar brățară 2,3 cm
grosime piesă centrală brățară 1,4 cm
lungime brăț
Descriere

Set unicat format din colier și brățară de piele neagră și chihlimbar natural, lucrat manual în Lituania. O combinație originală și plină de farmec, între piele neagră, moale și suplă și chihlimbar baltic cu luciu mătăsos și nuanțe voluptoase. Cu o lucrătură absolut impecabilă și detalii splendide, setul statement din piele și chihlimbar va fi piesa de rezistență a oricărei ținute.

Chihlimbarul este o piatră semiprețioasă de origine organică care prezintă diverse incluziuni, are culoarea galben-miere, portocaliu, coniac sau nuanțe intermediare și este transparentă, translucidă sau opacă. Fiecare piesă de chihlimbar natural este unică atât ca formă, cât și cromatic.

Se estimează că vârsta chihlimbarului ar fi undeva la 250 de milioane de ani. Acesta provine din rășina fosilizată a unor pini preistorici care în timp s-a solidificat și a devenit o substanță amorfă, fără să fie totuși un mineral. Chihlimbarul este o adevărată capsulă a timpului, un ajutor neprețuit al științei și paleontologilor, care au reușit să reconstituie viața pe pământ în fazele ei primordiale prin studierea ADN-ului micro organismelor captive în chihlimbar. Mai mult de o mie de specii de insecte extincte au fost identificate în interiorul unor bucăți de chihlimbar.

Exploatarea și comercializarea chihlimbarului a început încă din neolitic. Mai târziu, în antichitate, în Europa a luat naștere celebra rută comercială „Drumul Chihlimbarului”, pe care negustori din diverse țări europene porneau de la marea Baltică, locul unde se aflau cele mai mari zăcăminte de chihlimbar, și ajungeau cu prețioasa încărcătură până la Roma, capitala imperiului de atunci. Astăzi ca și acum mii de ani, cel mai frumos și mai valoros chihlimbar din lume provine din Țările Baltice, respectiv Lituania, Letonia și Estonia.

Ca orice material natural, de origine organică, chihlimbarul trebuie ferit de lovituri și de contactul cu substanțe chimice.

Toate prețurile afișate includ TVA.