Model: PNDAG0691

Amuletă viking sabie din argint Njord

189 lei TVA inclus
în stoc

info / comenzi 0741 126 563

Livrare România:  20 lei  /  gratuită  > 250 lei
Timp de livrare:  1-2 zile lucrătoare

NOU Livrare internațională:  105 lei*
Timp de livrare:  2-3 zile lucrătoare *vezi detalii

  • 5% reducere la plata cu card
  • Ambalaj cadou gratuit
  • Certificat de calitate
  • Garanție - 12 luni
  • Retur extins - 30 de zile
Caracteristici
Materialargint 925
Greutate5,2 grame
Dimensiunilungime totală 6,7 cm
lungime sabie 6,3 cm
lățime mâner sabie 1,4 cm
Descriere

Amuletă viking sabie din argint 925. Frumos lucrat și patinat, amuleta sabie cu inscripție runică Njord este accesoriul bărbătesc ideal. Amuleta arată foarte bine pe un șnur de piele sau un lănțișor din argint.

Săbiile vikingilor aveau lama cu două tăișuri, ambele fiind foarte ascuțite, iar lamele erau lungi, atingând și un metru. În timpul luptei, săbiile erau ținute într-o singură mână, în timp ce cealaltă mână a luptătorului era ocupată cu un scut.

Sabia, mai mult decât orice, era emblema luptătorului viking. Dificil de manufacturat la acea vreme, săbiile erau obiecte de preț, scumpe și rare. Foarte puțini bărbați își permiteau să aibă o sabie. Însă odată cumpărată, sabia primea un nume, era respectată și prețuită, fiind obiectul cel mai de preț deținut de un viking. Valoarea unei săbii era egală cu aproximativ 30 de grame de aur cu care în acele timpuri se putea cumpăra o cireadă de 16 vite. Sabia se lăsa moștenire din tată în fiu timp de generații, iar pierderea sabiei moștenire de familie era echivalentă cu o catastrofă.

Toate prețurile afișate includ TVA.