Model: PLTPS0726

Pandantiv unicat statement din chihlimbar natural, Lituania

1489 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
chihlimbar
Greutate29,5 grame
Dimensiuniînălțime chihlimbar 6,7 cm
lățime chihlimbar 4,9 cm
grosime chihlimbar 1,6 cm
circumferință șnur 50 cm
Descriere

Pandantiv unicat din chihlimbar natural din Lituania, pe un șnur textil cu închizătoare de argint 925. O piesă splendidă, spectaculoasă, de dimensiuni generoase și cu nuanțe de coniac care îți vor merge la suflet. Șlefuit fin, mătăsos la atingere și parcă și la privit, chihlimbarul natural al acestui pandantiv este de o calitate excepțională și are prinsă în interior o lume fascinantă, pe care nu te vei mai sătura să o privești.

Chihlimbarul este o piatră semiprețioasă de origine organică care prezintă diverse incluziuni, are culoarea galben-miere, coniac sau nuanțe intermediare și este transparentă, translucidă sau opacă. Fiecare piesă de chihlimbar natural este unică atât ca formă, cât și cromatic.

Se estimează că vârsta chihlimbarului ar fi undeva la 250 de milioane de ani. Acesta provine din rășina fosilizată a unor pini preistorici care în timp s-a solidificat și a devenit o substanță amorfă, fără să fie totuși un mineral. Chihlimbarul este o adevărată capsulă a timpului, un ajutor neprețuit al științei și paleontologilor, care au reușit să reconstituie viața pe pământ în fazele ei primordiale prin studierea ADN-ului micro organismelor captive în chihlimbar. Mai mult de o mie de specii de insecte extincte au fost identificate în interiorul unor bucăți de chihlimbar.

Chihlimbarul baltic, denumit odinioară și „Aurul Nordului” a fost considerat o piatră prețioasă încă din timpurile preistorice, fiind folosit ca bijuterie sau amuletă. În mormintele faraonilor egipteni s-au găsit bijuterii cu chihlimbar care au o vechime de peste 6000 de ani.

În Antichitate în Europa a luat naștere celebra rută comercială „Drumul Chihlimbarului”, pe care negustori din diverse țări europene porneau de la marea Baltică, locul unde se aflau cele mai mari zăcăminte de chihlimbar brut, și ajungeau cu prețioasa încărcătură până la Roma, capitala imperiului de atunci. Astăzi ca și acum mii de ani, cel mai frumos și mai valoros chihlimbar din lume provine din Țările Baltice, respectiv Lituania, Letonia și Estonia.

Ca orice material natural, de origine organică, chihlimbarul trebuie ferit de lovituri și de contactul cu substanțe chimice.

Toate prețurile afișate includ TVA.