Model: PINEM0682

Pandantiv din argint Padma cu email albastru și bleu, India

179 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
email
lapis lazuli
Greutate4,4 grame
Dimensiunilungime totală 3,2 cm
lățime maximă 2,7 cm
diametru biluță 0,3 cm
Descriere

Pandantiv din argint 925 și email albastru, bleu și mărgeluțe de lapis lazuli, lucrat manual în India de un artizan bijutier specializat în arta meenakari. Pandantivul Padma are forma unui lotus stilizat în stil persan, de unde acest motiv a fost preluat de bijutierii indieni în timpul perioadei Mughal, acum mai bine de trei sute de ani. Colorat cu email în irezistibilele nuanțe ale mării, pandantivul este decorat și cu cinci mărgeluțe de lapis lazuli care îi sporesc farmecul.

Una dintre cele mai exuberante tehnici cu care se decorează și astăzi bijuteriile în India, meenakari este arta de origine persană a colorării suprafeței unui metal prin fuziunea la cald a mai multor culori intense și presupune un proces complex de prelucrare a bijuteriei care la final este introdusă în cuptor la temperatură înaltă pentru a fixa culorile pe argint.

Culorile folosite pentru email sunt oxizi de metal amestecați cu o pudră fină din sticlă pisată, de unde sclipirile specifice ale emailului indian. Un proces migălos și complex, care cere foarte multă experiență și astăzi este practicat doar foarte puțini artizani meenakar din Rajasthan.

Toate prețurile afișate includ TVA.