Model: PGRAG0721

Pandantiv din argint Meandre trapez cu șnur de 40 cm

116 lei TVA inclus

Livrare: 20 lei (gratuită la comenzi > 250 lei)
Timp de livrare: 1-2 zile lucrătoare

în stoc

info / comenzi 0741 126 563

  • 5% reducere la plata cu card
  • Ambalaj cadou gratuit
  • Certificat de calitate
  • 12 luni garanție
  • 30 de zile retur
  • Livrare gratuită
    la comenzi peste 250 lei
Caracteristici
Materialargint 925
Greutate1,9 grame
Dimensiunilungime 1,5 cm
lățime 1 cm
lungime șnur 40 cm
Descriere

Pandantiv din argint 925 cu șnur negru, lucrat în Grecia. Pandantivul Meandre reprezintă un simbol extrem de vechi, numit meandru sau meandre, întâlnit în reprezentări artistice ale mai multor civilizații antice, dar care este în mod curent asociat astăzi cu civilizația Greciei Antice.

Chiar dacă nu știi cum se numește, vei recunoaște cu siguranță reprezentarea acestui simbol. Meandrul, care mai poartă și numele de „Cheie Grecească” este un model geometric repetitiv care a fost folosit de secole în artele decorative și bijuterii, în decorarea fațadelor clădirilor și chiar în elaborarea țesăturilor pentru haine. Modelul există într-o varietate de forme, cea mai simplă dintre ele fiind o bandă care consistă din linii scurte verticale și orizontale, conectate între ele în punctele de întâlnire prin unghiuri drepte. Însă modelul poate fi și mult mai complex, formând un labirint sau modele interconectate.

Meandrele erau printre cele mai importante simboluri din Grecia antică și se presupune că ilustrau infinitatea și unitatea, multe temple din Grecia Antică având frize decorate cu acest simbol, iar celebrele vase de ceramică grecești erau întotdeauna decorate cu o bandă de meandre.

Fin și delicat, pandantivul Meandre vine însoțit de un șnur negru de 40 cm lungime, cu închizătoare de argint.

Toate prețurile afișate includ TVA.