Model: IGRAG0573

Inel monedă din argint Athena, Grecia

429 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
Greutate9,2 grame
Dimensiunidiametru monedă 2 cm
Descriere

Inel din argint 925 cu două fețe, lucrat manual în Grecia. Inelul Athena este o replică a unei monede din argint care circula în Grecia Antică în jurul secolului V înainte de Hristos. Moneda numită tetradrahmă avea pe o față profilul zeiței Atena, cu o ramură de măslin pe cap, iar pe cealaltă față o bufniță și inscripția ATHE. Inelul arată foarte bine cam pe orice deget se potrivește ca mărime, de la arătător la inelar.

Inelul are un model clasic grec, format din două brațe care cuprind moneda și îi permit să se rotească. Inelul poate fi purtat pe ambele fețe, însă fața cu bufnița este o măsură mai mică decât cea cu capul zeiței. Măsurile afișate sunt pentru inelul purtat pe fața cu profilul zeiței. Pe lângă marcajele obișnuite, inelul Athena prezintă și marcajul de proveniență grecească, respectiv Ωμ.

În mitologia greacă Atena era zeița înțelepciunii și a strategiei militare. Iar bufnița, pasărea sacră a zeiței, reprezenta un simbol al înțelepciunii și prudenței, ea fiind văzută și ca un protector al armatei în timpul războaielor. Atunci când o bufniță zbura peste câmpul de luptă era un semn de bun augur, că armata greacă urma să iasă victorioasă. În același timp, bufnita era și simbolul orașului Atena, denumit astfel în cinstea zeiței, simbol care se păstrează până în ziua de astăzi.

Toate prețurile afișate includ TVA.