Model: ISHAG0451

Inel lung din argint Konni, Niger

159 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
  • Certificat de calitate
  • 12 luni garanție
  • 30 de zile retur
  • Ambalaj cadou
Caracteristici
Materialargint 925
Greutate6,9 grame
Dimensiunilungime 3 cm
lățime 2 cm
Descriere

Inel lung din argint 925 lucrat manual de un artizan nigerian. Inelul Konni este gravat manual cu simboluri tuarege care vorbesc despre echilibrul masculin-feminin. În simbolistica tuaregă, triunghiul cu vârful în jos reprezintă feminitatea, iar cel cu vârful în sus semnifică masculinul. Când sunt reprezentate împreună, ele vorbesc despre armonia ideală dintre masculin și feminin.

Deși musulmani, tuaregii au tradiții și obiceiuri diferite, unice chiar, influențate de viața lor de oameni liberi ai deșertului. De pildă, femeia tuaregă se bucură de mult mai multe drepturi decât femeile din lumea musulmană, pentru că societatea tuaregă este una matriarhală, în care descendența se face pe linie maternă iar femeile au un rol predominant în viața socială și culturală. De asemenea, femeia tuaregă este unicul proprietar al bijuteriilor sale și al casei (cortului) în care locuiește familia, chiar și după un eventual divorț. În plus, femeile nu își acoperă niciodată chipul, însă bărbații sunt obligați să poarte celebrul turban tuareg care le acoperă capul, dar și fața. Într-o lume în care femeile se luptă pentru egalitate cu bărbații, este absolut admirabilă înțelepciunea tuaregă de a recunoaște rolul crucial al femeilor în comunitățile lor.

Inelul Konni vorbește despre viața nomazilor Saharei și, în același timp, îmbracă degetul minunat, fiind un model comod, îngust în partea inferioară. Inelul este reglabil și poate fi mărit sau micșorat cu unul sau două numere.

Toate prețurile afișate includ TVA.
Costul livrării va fi adăugat o singură dată pe comandă la finalul coșului de cumpărături.