Model: KGRAG0151

Colier din argint Nodul lui Hercule, Grecia

2188 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
Greutate45,5 grame
Dimensiunilungime exclusiv lănțișor 54 cm
lungime nod cu 2 lănțișoare 10 cm
grosime lănțișor 3 mm
Descriere

Colier din argint 925, lucrat manual în Grecia în doar două exemplare. De o eleganță deosebită, atemporală, colierul Nodul lui Hercule este lucrat exclusiv dintr-un splendid lanț înspicat și frumos patinat, care se unduiește frumos și arată minunat la gât. Extrem de feminin și elegant, colierul va fi piesa de rezistență a oricărei ținute. Pe lângă marcajele obișnuite, colierul Nodul lui Hercule prezintă și marcajul de proveniență grecească, respectiv Ωμ.

Nodul lui Hercule este un simbol originar din Grecia Antică. Inițial considerat un simbol al puterii fizice și mentale, nodul lui Hercule a fost folosit ca amuletă protectoare din cele mai vechi timpuri, iar mai târziu, în Evul Mediu a devenit și un simbol al iubirii.

Cel care i-a dat numele, Hercule / Heracles a fost un erou divin în mitologia Greacă, fiul lui Zeus și al muritoarei Alcmene. El era ceea ce grecii numeau un semizeu și a fost considerat cel mai mare erou al Greciei Antice. Mai târziu, romanii au adaptat mitologia legată de eroul grec în miturile și arta lor sub numele Hercule, așa cum este și astăzi cunoscut în lumea occidentală.

În primul secol după Hristos scriitorul roman Plinius cel Bătrân menționează într-una din lucrările sale nodul lui Hercule ca fiind o amuletă puternică împotriva deochiului și care ajută, de asemenea, la vindecarea rănilor. Astăzi putem vedea în muzee din întreaga lume bijuterii excepționale din aur care datează din antichitate, modele splendide de brățări de braț, curele, inele, coliere și cercei decorate cu nodul lui Hercule lucrate precum colierul din imagini, dintr-un lanț splendid cu lucrătură în spic.

Mai târziu, în Evul Mediu și apoi în Renaștere, nodul lui Hercule a devenit și un nod al iubirii, în ziua nunții tinerele purtând brățări, inele și cercei decorate cu fermecătorul simbol.

Toate prețurile afișate includ TVA.