Model: KGRPS0150

Colier din argint și granat Nodul lui Hercule, Grecia

1379 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
granat
Greutate25 grame
Dimensiunilungime exclusiv lănțișor 45 cm
lungime nod cu 4 lănțișoare 9 cm
lungime caboșon granat 7,7 mm
grosime lănțișor 1,5 mm
Descriere

Colier din argint 925 și granat, lucrat manual în Grecia în doar două exemplare. Fin, elegant, feminin, colierul Nodul lui Hercule cu granat este lucrat din mai multe lănțișoare înspicate și frumos patinate, prinse între ele cu măiestrie într-un model deosebit. Pe lângă marcajele obișnuite, colierul prezintă și pe cel de proveniență grecească, respectiv Ωμ.

Nodul lui Hercule este un simbol originar din Grecia Antică. Inițial considerat un simbol al puterii fizice și mentale, nodul lui Hercule a fost folosit ca amuletă protectoare din cele mai vechi timpuri, iar mai târziu, în Evul Mediu a devenit și un simbol al iubirii.

Cel care i-a dat numele, Hercule / Heracles a fost un erou divin în mitologia Greacă, fiul lui Zeus și al muritoarei Alcmene. El era ceea ce grecii numeau un semizeu și a fost considerat cel mai mare erou al Greciei Antice. Mai târziu, romanii au adaptat mitologia legată de eroul grec în miturile și arta lor sub numele Hercule, așa cum este și astăzi cunoscut în lumea occidentală.

În primul secol după Hristos scriitorul roman Plinius cel Bătrân menționează într-una din lucrările sale nodul lui Hercule ca fiind o amuletă puternică împotriva deochiului și care ajută, de asemenea, la vindecarea rănilor. Astăzi putem vedea în muzee din întreaga lume bijuterii excepționale din aur care datează din antichitate, modele splendide de brățări de braț, curele, inele, coliere și cercei decorate cu nodul lui Hercule lucrate precum colierul din imagini, dintr-un lanț splendid cu lucrătură în spic.

Mai târziu, în Evul Mediu și apoi în Renaștere, nodul lui Hercule a devenit și un nod al iubirii, în ziua nunții tinerele purtând brățări, inele și cercei decorate cu fermecătorul simbol.

Toate prețurile afișate includ TVA.