Model: CLTPS0730

Cercei unicat din argint și chihlimbar natural, Lituania

398 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
chihlimbar
Greutate6,6 grame
Dimensiunilungime cu tortiță 4,3 cm
lungime fără tortiță 2,3 cm
lățime 1,6 cm
grosime 5,5 mm
Descriere

Cercei unicat din argint și chihlimbar natural din Lituania. Cu o lucrătură absolut impecabilă și detalii splendide, cerceii unicat sunt formați din mai multe piese mate, asimetrice de chihlimbar baltic în nuanțe de coniac, miere și brun, într-un mic puzzle absolut fermecător.

Chihlimbarul este o piatră semiprețioasă de origine organică a cărei vârstă se estimează a fi undeva la 250 de milioane de ani. Acesta provine din rășina fosilizată a unor pini preistorici care în timp s-a solidificat și a devenit o substanță amorfă, fără să fie totuși un mineral. Chihlimbarul, denumit odinioară și „Aurul Nordului” a fost considerat o piatră prețioasă încă din timpurile preistorice, fiind folosit ca bijuterie sau amuletă. În mormintele faraonilor egipteni s-au găsit bijuterii cu chihlimbar care au o vechime de peste 6000 de ani.

Exploatarea și comercializarea chihlimbarului baltic a început încă din neolitic. Mai târziu, în antichitate, în Europa a luat naștere celebra rută comercială „Drumul Chihlimbarului”, pe care negustori din diverse țări europene porneau de la marea Baltică, locul unde se aflau cele mai mari zăcăminte de chihlimbar brut, și ajungeau cu prețioasa încărcătură până la Roma, capitala imperiului de atunci. Astăzi ca și acum mii de ani, cel mai frumos și mai valoros chihlimbar din lume provine din Țările Baltice, respectiv Lituania, Letonia și Estonia.

Ca orice material natural, de origine organică, chihlimbarul trebuie ferit de lovituri și de contactul cu substanțe chimice.

Toate prețurile afișate includ TVA.