Model: CINPS0728

Cercei medii argint și scoică Ochiul lui Shiva, India

169 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
ochiul lui Shiva
Greutate5,2 grame
Dimensiunilungime cu tortiță 3,6 cm
lungime fără tortiță 2 cm
lățime 1,5 cm
Descriere

Cercei din scoică Ochiul lui Shiva și argint 925, lucrați manual în India. Al treilea ochi al lui Shiva, cunoscut și sub denumirea de „Ochiul Înțelepciunii” este ochiul pe care zeul hindus Shiva îl are reprezentat în centrul frunții și care simbolizează puterea și maturitatea spirituală. Al treilea ochi este cel care vede ceea ce este invizibil pentru ceilalți doi ochi, și care, atunci când se deschide, sporește claritatea minții și a percepțiilor.

Scoica Ochiul lui Shiva este de fapt operculul unei cochilii marine din familia Turbinidae care se folosește ca amuletă din cele mai vechi timpuri în mai multe țări din Asia. Operculul este un fel de capac al cochiliei, care o protejează pe aceasta și are o spirală delicată pe una din fețe, iar pe cealaltă un desen neregulat, cu nuanțe de maron și verde închis. Fiecare scoică este unică, deci are și un desen unic. Cerceii sunt feminini și deosebit de frumoși datorită formei elegante, dar și a fineții desenului de pe suprafața scoicii.

În țările în care scoica Ochiul lui Shiva este populară, adică India, Sri Lanka, Thailanda, femeile o poartă cel mai adesea montată în argint, cu rolul amuletic de protecție și îndepărtare a energiilor negative venite din exterior.

Toate prețurile afișate includ TVA.