Model: CGRAG0762

Cercei cu clips omega din argint Nodul lui Hercule, Grecia

699 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
Greutate14,5 grame
Dimensiunilungime totală 7,1 cm
lungime zonă clips 2,3 cm
lățime 1,1 cm
grosime lănțișor 1,8 mm
Descriere

Cercei cu clips de tip omega din argint 925, lucrați manual în Grecia în serie limitată. Cerceii Nodul lui Hercule sunt lucrați dintr-un lanț înspicat și frumos patinat. Partea de sus a cerceilor, care vine fixă pe lobul urechii a fost dublată pe spate de o montură discretă, care dă rigiditatea necesară în zona respectivă pentru prinderea cu clips. Partea cerceilor cu cele două lănțișoare care coboară spre umăr se mișcă unduios, acestea fiind foarte flexibile.

Sistemul de prindere de tip omega este dublu, având atât clips, cât și o tijă care trece prin gaura urechii, pentru mai multă siguranță în timpul purtării. Cerceii sunt foarte comozi, clipsul este perfect tensionat pentru a sta bine pe lobul urechii. Clasici și deosebit de eleganți, cerceii cu clips Nodul lui Hercule au o lucrătură fină și o patină superbă. Cerceii prezintă pe lângă marcajele obișnuite și pe cel de proveniență grecească, respectiv Ωμ.

Nodul lui Hercule este un simbol originar din Grecia Antică. Inițial considerat un simbol al puterii fizice și mentale, nodul lui Hercule a fost folosit ca amuletă protectoare din cele mai vechi timpuri, iar mai târziu, în Evul Mediu a devenit și un simbol al iubirii.

Cel care i-a dat numele, Hercule / Heracles a fost un erou divin în mitologia Greacă, fiul lui Zeus și al muritoarei Alcmene. El era ceea ce grecii numeau un semizeu și a fost considerat cel mai mare erou al Greciei Antice. Mai târziu, romanii au adaptat mitologia legată de eroul grec în miturile și arta lor sub numele Hercule, așa cum este și astăzi cunoscut în lumea occidentală.

În primul secol după Hristos scriitorul roman Plinius cel Bătrân menționează într-una din lucrările sale nodul lui Hercule ca fiind o amuletă puternică împotriva deochiului și care ajută, de asemenea, la vindecarea rănilor. Astăzi putem vedea în muzee din întreaga lume bijuterii excepționale din aur care datează din antichitate, modele splendide de brățări de braț, curele, inele, coliere și cercei decorate cu nodul lui Hercule lucrate exact ca cerceii din imagini, dintr-un lanț splendid cu lucrătură în spic.

Mai târziu, în Evul Mediu și apoi în Renaștere, nodul lui Hercule a devenit și un nod al iubirii, în ziua nunții tinerele purtând brățări, inele și cercei decorate cu fermecătorul simbol.

Toate prețurile afișate includ TVA.