Model: CINEM0720

Cercei argint și email Majuli, India

199 lei TVA inclus
în stoc

info / comenzi 0741 126 563

Livrare România:  20 lei  /  gratuită  > 250 lei
Timp de livrare:  1-2 zile lucrătoare

NOU Livrare internațională:  105 lei*
Timp de livrare:  2-3 zile lucrătoare *vezi detalii

  • 5% reducere la plata cu card
  • Ambalaj cadou gratuit
  • Certificat de calitate
  • Garanție - 12 luni
  • Retur extins - 30 de zile
Caracteristici
Materialargint 925
agat verde
email
Greutate5,3 grame
Dimensiunilungime totală 4,7 cm
lățime parte superioară 1,1 cm
lățime parte inferioară 1,6 cm
Descriere

Cercei cu șurub din argint 925 cu email verde și alb sidefat, lucrați manual în India de un artizan bijutier specializat în arta meenakari. Cerceii Majuli sunt extrem de finuți și delicați, și au detalii minunate și nuanțe fine de verde și alb sidefiu.

Meenakari este arta de origine persană a colorării suprafeței unei bijuterii din argint, prin fuziunea la cald a mai multor culori intense și a fost introdusă în India în timpul imperiului Mughal de către artizanii bijutieri persani.

Una dintre cele mai exuberante tehnici cu care se decorează și astăzi bijuteriile în India, meenakari presupune un proces complex de prelucrare a bijuteriei care este inițial creată din argint și gravată cu modelul dorit, finisată, iar apoi este decorată cu oxizi de metal și ulterior pusă în cuptor la temperatură înaltă pentru a fixa culorile pe argint. Culorile folosite pentru email sunt oxizi de metal amestecați cu o pudră fină din sticlă pisată, de unde sclipirile specifice ale emailului indian.

Amestecul de oxizi nu își arată culoarea reală decât după ce a intrat în contact cu focul, deci culorile finale sunt vizibile pe bijuterie doar după ce aceasta a fost scoasă din cuptor, ceea ce presupune o dozare perfect controlată a oxizilor pe fiecare bijuterie în parte. Un proces complex și extrem de migălos, care cere foarte multă experiență și astăzi este practicat doar de o mână de artizani meenakari din Rajasthan, în India.

Toate prețurile afișate includ TVA.