Model: CINEM0721

Cercei argint și email Dhara, India

179 lei TVA inclus

Livrare: 20 lei (gratuită la comenzi > 250 lei)
Timp de livrare: 1-2 zile lucrătoare.

în stoc

info / comenzi 0741 126 563

  • 5% reducere la plata cu card
  • Ambalaj cadou gratuit
  • Certificat de calitate
  • 12 luni garanție
  • 30 de zile retur
  • Livrare gratuită
    la comenzi peste 250 lei
Caracteristici
Materialargint 925
email
Greutate4,3 grame
Dimensiunilungime cu tortiță 3,2 cm
lungime fără tortiță 1,8 cm
diametru biluță 1 cm
Descriere

Cercei din argint 925 și email albastru și bleu, lucrați manual în India de un artizan bijutier specializat în arta emailării, numită meenakari în hindi. Cerceii Dhara sunt extrem de finuți și delicați, și au detalii minunate, în culorile mării. Cerceii sunt lucrați în serie foarte mică.

Meenakari este arta de origine persană a colorării suprafeței unui metal prin fuziunea la cald a mai multor culori intense și a fost introdusă în India de către artizanii bijutieri persani la începutul secolului XVII, în timpul imperiului Mughal.

Una dintre cele mai exuberante tehnici cu care se decorează și astăzi bijuteriile în India, meenakari presupune un proces complex de prelucrare a bijuteriei care este inițial creată din argint și gravată cu modelul dorit, finisată, iar apoi este decorată cu oxizi de metal și ulterior pusă în cuptor la temperatură înaltă pentru a fixa culorile pe argint. Culorile folosite pentru email sunt oxizi de metal amestecați cu o pudră fină din sticlă pisată, de unde sclipirile specifice ale emailului indian.

Amestecul de oxizi nu își arată culoarea reală decât după ce a intrat în contact cu focul, deci culorile finale sunt vizibile pe bijuterie doar după ce aceasta a fost scoasă din cuptor, ceea ce presupune o dozare perfect controlată a oxizilor pe fiecare bijuterie în parte. Un proces complex și extrem de migălos, care cere foarte multă experiență și astăzi este practicat doar de o mână de artizani meenakari din Rajasthan, în India.

Toate prețurile afișate includ TVA.