Model: CPLPS0784

Cercei din argint și chihlimbar natural verde Kalina, Polonia

429 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
chihlimbar
Greutate5,8 grame
Dimensiunilungime totală 4,3 cm
lungime fără tortiță 2,8 cm
lățime 2,1 cm
Descriere

Cercei din argint 925 și chihlimbar natural verde, lucrați manual în Polonia.

Deosebit de feminini și delicați, cerceii Kalina te vor cuceri la prima vedere – o floare plină de farmec, care conturează delicat șase petale de chihlimbar verde în nuanțe absolut superbe, de la auriu la verde închis și negru. Fermecătorii cercei Kalina cu chihlimbar verde sunt atât frumoși, cât și ușori, comozi, și au o tortiță cu închidere sigură.

Chihlimbarul este o piatră semiprețioasă de origine organică a cărei vârstă se estimează a fi în jur de 30-40 de milioane de ani. Acesta provine din rășina fosilizată a unor pini preistorici care în timp s-a solidificat și a devenit o substanță amorfă, fără să fie totuși un mineral. De aceea chihlimbarul, comparat cu pietrele semiprețioase este foarte ușor, fiind o rășină, nu un mineral, iar bijuteriile din argint cu chihlimbar sunt întotdeauna mai ușoare decât poate, ne așteptăm.

Chihlimbarul baltic, denumit pe vremuri și „Aurul Nordului”, a fost considerat o piatră prețioasă încă din timpurile preistorice, fiind folosit ca bijuterie și amuletă. În mormintele faraonilor egipteni s-au găsit bijuterii cu chihlimbar care au o vechime de peste 6000 de ani.

Ca orice material natural, de origine organică, chihlimbarul trebuie ferit de lovituri și de contactul cu substanțe chimice.

Toate prețurile afișate includ TVA.