Model: CSHAB0638

Cercei amuletă din argint și abanos Menaka, Niger

269 lei TVA inclus

Livrare standard GRATUITĂ

în stoc

info / comenzi 0741 126 563

  • comandă online în siguranță
  • ai 5% reducere la plata cu cardul (se cumulează cu alte reduceri)
  • livrare in 1-3 zile lucrătoare
  • Certificat de calitate
  • 12 luni garanție
  • 30 de zile retur
  • Ambalaj cadou
Caracteristici
Materialargint 925
lemn de abanos
Greutate11,5 grame
Dimensiunilungime 5 cm
lungime fără tortiță 3,5 cm
lățime 2,3 cm
Descriere

Cercei amuletă din argint 925 și lemn de abanos, lucrați manual de un artizan tuareg din Niger. Un model extrem de special și atrăgător, cerceii Menaka sunt lucrați cu multă migală și atenție pe deplin dovedite de gravura delicată și montura înaltă în care s-au fixat discuri subțiri de abanos și rășini.

Însă, ca majoritatea bijuteriilor triburilor africane, acești cercei nu sunt doar frumoși, ci au și un rol amuletic protector care se decodează astfel - partea de sus a monturii reprezintă silueta triunghiulară a unui cort în care locuiesc tuaregii nomazi din Sahara. La tuaregi, cortul este simbolul familiei nucleare, formate din părinți și copii. Baza rotundă a cortului este văzută de ei ca o replică a lumii la scară umană, pentru că în credința tuaregă lumea are forma unui disc. Deci partea circulară a cerceilor reprezintă lumea fiecăruia dintre noi, respectiv familia văzută de sus - la nord este locul tatălui, ilustrat printr-un triunghi cu vârful în sus, iar la sud locul mamei, reprezentată de triunghiul cu vârful în jos, cei doi formând o axă centrală, fiind cei care dau rezistență casei, respectiv familiei.

Cerceii amuletă Menaka nu sunt doar frumoși, ci și încărcați de semnificații aparte, având la tuaregi rolul de a proteja familia celei care îi poartă. Cerceii pot fi un cadou original pentru o femeie specială.

Toate prețurile afișate includ TVA.