Model: BTHTX0449

Brățară unicat argint și șnur negru Kolanta, Thailanda

1590 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
șnur textil
Greutate62,6 grame
Dimensiunicircumferință interioară 16,5 cm
lățime 1,55 cm
grosime 1 cm
Descriere

Brățară unicat din argint 925 și șnur negru, lucrată manual în Thailanda. Femeile din grupul etnic Akha din nordul Thailandei sunt specialiste în țesături și împletituri care mai de care mai complexe și spectaculoase. Ele își torc singure lâna sau cânepa, cu care apoi vor lucra diverse țesături de haine tradiționale sau împletituri pentru obiecte de decor și bijuterii. Printre aceste împletituri deosebite se numără și brățara pe șnur negru Kolanta, în care mărgeluțe din argint mat sunt împletite în trei rânduri perfect sincronizate pe un șnur rezistent din lână, tors și vopsit de aceleași mâini dibace care ulterior l-au împletit atât de frumos.

Mărgeluțele de pe cele două rânduri exterioare sunt gravate cu câte o rodie stilizată, fruct foarte iubit și apreciat în Thailanda, care simbolizează prosperitate, iar cele mai mari, de pe centru, sunt gravate fiecare cu câte un soare, simbol al vieții și al bucuriilor simple. Toate elementele de argint ale brățării, de la mărgeluțe la capete și la închizătoare sunt din argint neșlefuit, pentru că toate triburile din nordul Thailandei, nu doar triburile Akha, preferă argintul mat, neșlefuit, celui lucios.

Extrem de specială ca formă și lucrătură, brățara Kolanta cu șnur negru este masivă, elementele din argint sunt destul de grele, și este ușor tensionată datorită lucrăturii, iar lâna este suplă și plăcută la atingere. Nu în ultimul rând, brățara unicat Kolanta arată absolut spectaculos pe mână și va impresiona mereu prin frumusețe și originalitate.

Toate prețurile afișate includ TVA.