Model: BSHAG0442

Brățară amuletă din argint Tazrouk, Niger

629 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
Greutate27 grame
Dimensiunilățime 2,4 cm
circumferință interioară 15,7 cm
Descriere

Brățară din argint 925 lucrată în serie mică și gravată manual de un artizan bijutier tuareg. Tuaregii consideră argintul un metal nobil și gravează întotdeauna bijuteriile din argint cu motive simple, geometrice, care reflectă austeritatea existenței lor într-un loc atât de ostil precum este deșertul.

Brățara Tazrouk are o formă simplă, este gravată pe toată suprafața, iar în centru are un romb frumos decorat care simbolizează sexul feminin, ca și triunghiul cu vârful în jos cu care sunt decorate multe bijuterii tuarege. Nu este întâmplător faptul că brățara este unisex – ea poate fi purtată în cuplu, pentru că societatea tuaregă este una matriarhală, în care descendența se face pe linie maternă iar femeile au un rol predominant în viața socială și culturală. Femeia este întotdeauna în centrul familiei, dar și al comunității. Și, în cazul nostru, în centrul acestei frumoase brățări tuarege.

Brățara este destul de flexibilă pentru a fi lărgită sau strâmtată cu unu sau doi centimetri, în funcție de dimensiunea încheieturii.

Toate prețurile afișate includ TVA.