Model: BGRPS0527

Brățară din argint și granat Nodul lui Hercule, Grecia

879 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
granat
Greutate16 grame
Dimensiunilungime totală 18,5 cm
lungime nod cu bride semicerc 3,7 cm
lățime 0,6 cm
lungime caboșon granat 7,7 mm
grosime lănțișor 1,5 mm
Descriere

Brățară din argint 925 și granat, lucrată manual în Grecia în serie limitată. Fină, elegantă, feminină, brățara Nodul lui Hercule cu granat este lucrată din mai multe lănțișoare înspicate și frumos patinate, prinse între ele cu măiestrie într-un model deosebit. Pe lângă marcajele obișnuite, brățara prezintă și pe cel de proveniență grecească, respectiv Ωμ.

Nodul lui Hercule este un simbol originar din Grecia Antică. Inițial considerat un simbol al puterii fizice și mentale, nodul lui Hercule a fost folosit ca amuletă protectoare din cele mai vechi timpuri, iar mai târziu, în Evul Mediu a devenit și un simbol al iubirii.

Cel care i-a dat numele, Hercule / Heracles a fost un erou divin în mitologia Greacă, fiul lui Zeus și al muritoarei Alcmene. El era ceea ce grecii numeau un semizeu și a fost considerat cel mai mare erou al Greciei Antice. Mai târziu, romanii au adaptat mitologia legată de eroul grec în miturile și arta lor sub numele Hercule, așa cum este și astăzi cunoscut în lumea occidentală.

În primul secol după Hristos scriitorul roman Plinius cel Bătrân menționează într-una din lucrările sale nodul lui Hercule ca fiind o amuletă puternică împotriva deochiului și care ajută, de asemenea, la vindecarea rănilor. Astăzi putem vedea în muzee din întreaga lume bijuterii excepționale din aur care datează din antichitate, modele splendide de brățări de braț, curele, inele, coliere și cercei decorate cu nodul lui Hercule lucrate exact ca brățara din imagini, dintr-un lanț splendid cu lucrătură în spic.

Mai târziu, în Evul Mediu și apoi în Renaștere, nodul lui Hercule a devenit și un nod al iubirii, în ziua nunții tinerele purtând brățări, inele și cercei decorate cu fermecătorul simbol.

Toate prețurile afișate includ TVA.