Model: BSHAG0444

Brățară amuletă din argint Ansongo, Niger

639 lei TVA inclus
în stoc

info / comenzi 0741 126 563

Livrare în România:  GRATUITĂ
Timp de livrare:  1-2 zile lucrătoare

NOU Livrare internațională:  90 lei*
Timp de livrare:  2-3 zile lucrătoare *vezi detalii

Cercei păun CADOU cod promoțional: CERCEI
Vezi detalii ›
  • 5% reducere la plata cu card
  • Ambalaj cadou gratuit
  • Certificat de calitate
  • Garanție - 12 luni
  • Retur extins - 30 de zile
Caracteristici
Materialargint 925
Greutate26 grame
Dimensiunilățime maximă 2,1 cm
lățime minimă 6 mm
diametru biluțe 8,5 mm
circumferință interioară 15,8 cm
Descriere

Brățară amuletă din argint 925 lucrată în serie mică și gravată manual de un artizan bijutier tuareg. Tuaregii, nomazii Saharei, se tem de puterea malefică a djinnilor, acele spirite care îți pot pătrunde sufletul și face mult rău, acesta fiind motivul pentru care poartă tot timpul asupra lor cel puțin un obiect cu rol amuletic care să îndepărteze djinnii. Bijuteriile cu două capete închise sunt un tip de amuletă pe care aceștia o poartă cu scopul de a se proteja de djinni. Brățara de argint Ansongo este o astfel de bijuterie care deși deschisă, are două capete închise al căror rol se presupune că este protector.

Însă simbolismul brățării de argint Ansongo nu se oprește aici – el este mai complex decât pare la prima vedere. Pe partea centrală dreptunghiulară este reprezentat un crocodil cu două capete, stilizat în stilul tuareg. Crocodilul este considerat un animal sacru peste tot în Sahara. Crocodilii nu sunt niciodată uciși, ci dimpotrivă, ei trăiesc în mici iazuri din câteva oaze sahariene unde sunt hrăniți de localnici și considerați protectorii comunității. Tuaregii consideră că având grijă de crocodili, forța enormă, de temut a acestora se va răsfrânge asupra lor în mod simbolic, protejând la rândul lor comunitatea de forțe supranaturale.

O brățară amuletă specială, cu un design spectaculos și o simbolistică pe cât de complexă, pe atât de originală, brățara din argint Ansongo este unisex și poate fi purtată atât de femei cât și de bărbați dacă circumferința sa permite. Brățara este destul de flexibilă și poate fi lărgită sau strâmtată cu unu sau doi centimetri.

Toate prețurile afișate includ TVA.