Model: BSHAB0447

Brățară amuletă din argint și abanos Menaka, Niger

599 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
lemn de abanos
Greutate25 grame
Dimensiunilățime maximă 3 cm
lățime minimă 1 cm
circumferință interioară 16,3 cm
Descriere

Brățară amuletă din argint 925 și lemn de abanos, lucrată manual de un artizan tuareg din Niger. Un model extrem de special, brățara amuletă Menaka este lucrată cu o măiestrie pe deplin dovedită de gravura delicată și monturile înalte în care s-au fixat discuri subțiri de abanos și rășini.

Însă, ca majoritatea bijuteriilor triburilor africane, acești brățară nu este doar spectaculoasă, ci are și un rol amuletic protector care se decodează astfel – gravura triunghiulară de pe cele două brațe ale monturii reprezintă siluetele cortului în care locuiesc tuaregii nomazi din Sahara. La tuaregi, cortul este simbolul familiei nucleare, formate din părinți și copii. Baza rotundă a cortului este văzută de ei ca o replică a lumii la scară umană, pentru că în credința tuaregă lumea are forma unui disc. Deci partea circulară centrală a brățării reprezintă lumea fiecăruia dintre noi, respectiv familia văzută de sus – la nord este locul tatălui, ilustrat printr-un triunghi cu vârful în sus, iar la sud locul mamei, reprezentată de triunghiul cu vârful în jos, cei doi formând o axă centrală, fiind cei care dau rezistență casei, respectiv familiei.

Brățara amuletă Menaka este o bijuterie specială, plină de semnificații, care are rolul de a proteja familia celui sau celei care o poartă, ea fiind deopotrivă purtată de bărbații și femeile tuarege.

Toate prețurile afișate includ TVA.