Model: PMAAG0591

Amuletă cruce de Goulimine, argint, Maroc

664 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
Greutate24,6 grame
Dimensiuniînălțime 5,3 cm
lățime 4,8 cm
grosime 7 mm
Descriere

Pandantiv amuletă din argint, lucrat manual de un artizan bijutier marocan. Acest tip de amuleta este numit de marocani boghdadiya, iar de europeni „cruce de Goulimine” datorită structurii sale asemănătoare cu simbolul creștin, fără sa aibă totuși vreo legătură simbolică cu acesta.

Amuleta este orginară din sudul Marocului, din orașul Goulimine, supranumit și „poarta deșertului”. Goulimine a fost până la jumătatea secolului XX un punct cheie pe rutele comerciale care traversau Sahara. Caravanele încărcate cu sare traversau deșertul în luni de zile ca să ajungă aici, în punctul terminus al călătoriei, la cel mai mare târg de cămile din Africa.

În Maroc se consideră că cele patru extremități ale amuletei îndepărtează răul trimițându-l spre cele patru zări, protejându-și astfel purtătorul. Amuleta este goală în interior și poate fi folosită și ca recipient talismanic în care să se introducă (prin partea laterală superioară) mici obiecte cu semnificație pentru purtător.

Amuleta are ștanțat pe spate marcajul de argint sterling și pe cel care atestă originea marocană (cap de berbec) și poate reprezenta un cadou original.

Toate prețurile afișate includ TVA.