Model: PINEM0681

Pandantiv din argint Padma cu email verde și auriu, India

165 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
  • Certificat de calitate
  • 12 luni garanție
  • 30 de zile retur
  • Ambalaj cadou
Caracteristici
Materialargint 925
agată verde
email
Greutate4,4 grame
Dimensiunilungime totală 3,2 cm
lățime maximă 2,7 cm
diametru biluță 0,3 cm
Descriere

Pandantiv din argint 925 și email verde, auriu și mărgeluțe de agată verde lucrat manual în India de un artizan bijutier specializat în arta meenakari. Pandantivul Padma are forma unui lotus stilizat în stil persan, de unde acest motiv a fost preluat de bijutierii indieni îm timpul perioadei Mughal, acum mai bine de trei sute de ani. Decorat cu email în irezistibilele culori ale verii, pandantivul are și cinci mărgeluțe de agată verde care îi sporesc farmecul.

Una dinte cele mai exuberante tehnici cu care se decorează și astăzi bijuteriile în India, meenakari este arta de origine persană a colorării suprafeței unui metal prin fuziunea la cald a mai multor culori intense și presupune un proces complex de prelucrare a bijuteriei care la final este introdusă în cuptor la temperatură înaltă pentru a fixa culorile pe argint.

Culorile folosite pentru email sunt oxizi de metal amestecați cu o pudră fină din sticlă pisată, de unde sclipirile specifice ale emailului indian. Un proces migălos și complex, care cere foare multă experiență și astăzi este practicat doar de o mână de artizani meenakar din Rajasthan.

Toate prețurile afișate includ TVA.
Costul livrării va fi adăugat o singură dată pe comandă la finalul coșului de cumpărături.