Model: IINPS0531

Inel unicat statement din argint și amonit, India

549 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
amonit
Greutate18,6 grame
Dimensiunilungime 4 cm
lățime 3 cm
înălțime 7,5 mm
Descriere

Inel unicat din argint 925 și amonit, lucrat manual în India. Inelul oval, cu montură simplă din argint pune în valoare splendidul amonit cu nuanțe calde de galben și brun. Denumirea amonitului provine de la numele zeului egiptean Amun care era reprezentat cu o pereche de coarne de berbec, similare cu cochilia spiralată a amonitului.

Amonitul este fosila unei moluște cefalopode care a dispărut în urma unei extincții în masă la finalul Cretacicului, în același timp cu dinozaurii, acum 65 de milioane de ani.

Cochilia cefalopodei era similară cu a nautilusului, iar molusca propriu-zisă semăna cu sepia. Cochilia amonitului are forma unei spirale și prezintă mai multe compartimente care erau goale inițial, dar care în procesul de fosilizare s-au umplut cu roca prevalentă în zonă, în cazul exemplarului de față cu agată în câteva nuanțe de galben și maron.

Amonitul a fost secționat în două pe lungime și a fost lustruit ca orice piatră semiprețioasă pentru a putea fi montat într-un inel de argint. Fiecare amonit este unic și trebuie ferit de lovituri și substanțe chimice care pot afecta suprafața pietrei.

Toate prețurile afișate includ TVA.