Model: KLTPS0136

Colier rigid unicat din argint și chihlimbar natural Gintaras, Lituania

569 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
chihlimbar
Greutate29 grame
Dimensiuniînălțime chihlimbar 6,1 cm
lățime chihlimbar 2,5 cm
grosime chihlimbar 1,5 cm
grosime colier 2 mm
circumferință colier 47 cm
Descriere

Colier rigid unicat din argint 925 și chihlimbar natural, lucrat manual în Lituania. Simplu și elegant, cu o circumferință generoasă, colierul Gintaras se așează superb în jurul gâtului, iar piesa centrală din chihlimbar natural este de o frumusețe vie, fascinantă, în nuanțe calde de coniac, galben și brun. Chihlimbarul a fost tăiat și prelucrat manual, are zone mate și zone șlefuite mai mult, în funcție de structura materialului, bijutierul care l-a prelucrat încercând să pună în valoare structura internă și cromatica fiecărei piese de chihlimbar în parte. Colierul se pune ușor la gât și arată minunat pe piele, dar poate fi purtat și pe deasupra unei bluze cu gât înalt, pentru un look cool.

Chihlimbarul este o piatră semiprețioasă de origine organică care prezintă diverse incluziuni, are culoarea galben-miere, portocaliu, coniac sau nuanțe intermediare și este transparentă, translucidă sau opacă. Fiecare piesă de chihlimbar natural este unică atât ca formă, cât și cromatic.

Se estimează că vârsta chihlimbarului ar fi undeva la 250 de milioane de ani. Acesta provine din rășina fosilizată a unor pini preistorici care în timp s-a solidificat și a devenit o substanță amorfă, fără să fie totuși un mineral. Chihlimbarul, denumit odinioară și „Aurul Nordului”, a fost considerat o piatră prețioasă încă din timpurile preistorice, fiind folosit ca bijuterie sau amuletă. În mormintele faraonilor egipteni s-au găsit bijuterii cu chihlimbar care au o vechime de peste 6000 de ani.

Exploatarea și comercializarea chihlimbarului a început încă din neolitic. Mai târziu, în antichitate, în Europa a luat naștere celebra rută comercială „Drumul Chihlimbarului”, pe care negustori din diverse țări europene porneau de la marea Baltică, locul unde se aflau cele mai mari zacăminte de chihlimbar, și ajungeau cu prețioasa încărcătură până la Roma, capitala imperiului de atunci. Astăzi ca și acum mii de ani, cel mai frumos și mai valoros chihlimbar din lume provine din Țările Baltice, respectiv Lituania, Letonia și Estonia.

Ca orice material natural, de origine organică, chihlimbarul trebuie ferit de lovituri și de contactul cu substanțe chimice.

Toate prețurile afișate includ TVA.