Model: BSHAG0423

Brățară statement din argint, corn african și abanos Thur, Mauritania

999 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
  • Certificat de calitate
  • 12 luni garanție
  • 30 de zile retur
  • Ambalaj cadou

Termeni și conditii

Caracteristici
Materialargint 925
lemn de abanos
Greutate48 grame
Dimensiunicircumferință interioară 15 cm
lățime maximă 3,5 cm
lățime minimă 2,3 cm
grosime 1 cm
distanța între capete 2,5 cm / 2,8 cm
Descriere

Brățară statement din argint 925, abanos și corn de bivol sălbatic african, lucrată manual în Mauritania. O brățară absolut unică, dar în același timp tipică pentru arta maură, brățara de damă Thur are o lucrătură extrem de specială și o simbolistică complexă. Pe o bază rigidă, dintr-o bucată de corn de bivol sălbatic african sculptată în forma de semilună, un experimentat artizan bijutier maur a aplicat o foiță de argint cu decorații complexe, pe care a prins-o de brățara de corn în nituri din argint care trec dintr-o parte în alta, pentru a fixa bine partea din argint, așa cum se poate vedea și în imagini.

Pe lângă decorațiile fine de gravură, brățara mai are și cinci inserții, cinci „ochi” de abanos, din care unul central și câte doi în cele două părți. În lumea musulmană ochiul este un simbol care protejează de deochi, iar reprezentarea lui de cinci ori pe suprafața brățării amintește de cei cinci stâlpi ai islamului – cele cinci principii majore pe care se sprijină doctrină musulmană, corespondentul celor zece porunci din creștinism.

Syncerus caffer este un bivol răspândit în Africa Neagră, cunoscut pentru coarnele sale de o formă aparte. Un material natural și unic, cornul acestui animal este folosit în Mauritania în crearea de bijuterii sau mici obiecte decorative.

Brățara este rigidă și trebuie purtată pe o încheietură cu care să fie perfect compatibilă. Brățara există în două exemplare identice, mai puțin distanța dintre cele două capete rigide care permit intrarea brățării pe mână și asigură faptul ca aceasta nu va ieși ușor de la mână. Foița de argint este fixată în nituri de jur împrejur, însă brățara necesită o purtare atentă, marginile sunt ușor sensibile dacă sunt agățate de haine sau alte obiecte.

Toate prețurile afișate includ TVA.
Costul livrării va fi adăugat o singură dată pe comandă la finalul coșului de cumpărături.