Model: BSHAB0448

Brățară amuletă din argint și abanos Konni, Niger

539 lei TVA inclus
Ne pare rău, acest produs nu mai este pe stoc.
Vezi bijuterii similare  ›
Caracteristici
Materialargint 925
lemn de abanos
Greutate22,5 grame
Dimensiunilățime maximă 2,4 cm
lățime minimă 1 cm
circumferință interioară 16 cm
Descriere

Brățară din argint 925 și lemn de abanos lucrată manual de un artizan nigerian. Brățara Konni este gravată manual cu simboluri tuarege care vorbesc despre echilibrul masculin-feminin. În simbolistica tuaregă, triunghiul cu vârful în jos reprezintă feminitatea, iar cel cu vârful în sus semnifică masculinul. Când sunt reprezentate împreună, ele vorbesc despre armonia ideală dintre masculin și feminin.

Deși musulmani, tuaregii au tradiții și obiceiuri diferite, influențate de viața lor de oameni liberi ai deșertului. De pildă, femeia tuaregă se bucură de mult mai multe drepturi decât femeile din lumea musulmană, pentru că societatea tuaregă este una matriarhală, în care descendența se face pe linie maternă iar femeile au un rol predominant în viața socială și culturală. De asemenea, femeia tuaregă este unicul proprietar al bijuteriilor sale din argint și al casei (cortului) în care locuiește familia, chiar și după un eventual divorț. În plus, femeile nu își acoperă niciodată chipul, însă bărbații sunt obligați să poarte celebrul turban tuareg care le acoperă capul, dar și fața. Așadar, într-o lume în care femeile se luptă pentru egalitate cu bărbații, este absolut admirabilă înțelepciunea tuaregă de a recunoaște rolul crucial al femeilor în comunitățile lor.

Brățara Konni se poate strânge sau lărgi puțin pe mână, iar dacă dimensiunea permite, poate fi purtată și de bărbați, fiind un model unisex.

Toate prețurile afișate includ TVA.