Cadouri de Valentine’s Day – 5 idei de cadouri unice în 2020

„Nu există iubire, ci doar dovezi de iubire” spunea Jean Cocteau. Fă-i iubitei tale o declarație de dragoste cu o bijuterie care vorbește în numele tău!

Love Knot – Nodul Iubirii eterne

Încă din antichitate, Nodul Iubirii simbolizează legătura dintre doi iubiți. În Roma antică, bărbații obișnuiau să-i ofere alesei inimii lor bijuterii cadou de forma unui nod, care de regulă era un inel din argint, dar putea fi și o brățară cu nodul iubirii sau chiar un colier.

Nodul iubirii poartă cu el un mesaj clar – el nu poate fi desfăcut niciodată, pentru că este prins în metalul prețios pentru eternitate. Așa cum nodul, odată făcut, nu mai poate fi desfăcut, nici legătura de iubire dintre cei doi nu mai poate fi desfăcută. Așadar, bijuteriile din argint cu nodul iubirii pot fi cadouri unice pe care să le oferi iubitei de Valentine’s Day.

Inel argint Love Knot - Nodul Iubirii, Thailanda

În colecția Metaphora sunt câteva bijuterii din argint cu nodul iubirii, ideale pentru a fi oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților, respectiv inele din argint Nodul Iubirii, dar și brățări din argint de damă cu același nod sau cercei din argint cu șurub Nodul Iubirii.

Inelul Nodul Iubirii de la Metaphora este lucrat manual, iar fiecare nod propriu-zis este format de mâinile bijutierului, atunci când argintul este moale și maleabil, înainte de a fi sudat în forma finală a inelului.

Brățară Love Knot (Nocul Iubirii), argint, Thailanda

Brățara este și ea înnodată de mână și atât ea, cât și inelul pot fi un cadou inspirat de Valentine’s Day, de ziua femeii sau chiar pentru ziua de naștere a iubitei. Și, de ce nu, Nodul Iubirii poate fi o idee de cadou și pentru aniversarea voastră, mai ales că brățara poate fi purtată de ambii parteneri, fiind o bijuterie de damă dar și bărbătească. O brățară sau un inel cu Nodul Iubirii pot fi o declarație de dragoste în sine, pe care aleasa inimii o poate purta permanent.

Claddagh, simbolul celtic al iubirii

Printre cele mai reușite cadouri de Valentine’s Day se numără și bijuteriile cu simbolul celtic Claddagh. Acest vechi simbol este format din trei elemente: inima, care semnifică iubirea, două mâini, care reprezintă prietenia și coroana de deasupra inimii, care este ilustrarea loialității.

Broșă argint simbol celtic rotund Claddagh

Simbolul Claddagh este reprezentat în mai multe tipuri de bijuterii, de la broșe din argint la cercei din argint și sidef. La Metaphora vei găsi câteva modele de broșe din argint cu acest simbol, care se pot asorta cu ușurință la orice ținută. De asemenea, îi poți oferi iubitei de Ziua Îndrăgostiților o pereche de cercei din argint și sidef cu același simbol Claddagh.

Cercei simbol celtic Claddagh, argint și sidef 89 lei

Printre cadourile de Valentine’s Day se numără și un setul Claddagh-Dara pe care bărbații celți obișnuiau să îl facă cadou logodnicei. Setul îmbină două vechi simboluri celtice – Claddagh și nodul Dara. Nodul Dara reprezintă natura infinită a spiritului uman, dar și înțelepciune și evoluție.

În setul cercei și pandantiv Claddagh-Dara cele două simboluri se suprapun, ca într-o declarație de dragoste, nodul Dara fiind integrat minunat simbolului Claddagh. În oferta Metaphora acest set există în trei variante – argint cu carneol, sidef sau scoică pawa, deci ai mai multe idei de cadouri și pentru Dragobete.

Set celtic cercei și pandantiv Dara-Claddagh, argint patinat și scoică pawa

Cuplul de păuni – simbolul iubirii în India și Thailanda

Păunul este pasărea națională a Indiei. Reprezentări ale păunului apar în toate expresiile artistice indiene – de la bijuterii la sculptură, fresce, basoreliefuri sau țesături pe care apare brodată frumoasa pasăre cu spectaculosul ei penaj stilizat în cele mai diverse și creative feluri.

Cercei din argint păuni îndrăgostiți, India

Atunci când păunul apare reprezentat în pereche, acesta este un simbol al fidelității în iubire și adesea la nuntă mireasa va primi în dar o pereche de cercei cu păuni. Cu siguranță, cerceii din argint cu păuni îndrăgostiți pot fi o idee excelentă de cadou de Valentine’s Day. Cei doi păuni îndrăgostiți sunt absolut irezistibili și arată minunat la urechi – orice femeie își va dori să îi poarte, mai ales dacă îi primește cadou de Dragobete sau de Ziua Îndrăgostiților.

Pasăre regală, păunul este în mitologia hindusă și vehiculul divin al zeului Kartikeya și al soției acestuia, Kaumari care apare reprezentată călare pe un păun spectaculos. La Metaphora găsești mai multe variante de inele și cercei din argint cu păuni din India sau din Thailanda.

Cercei argint și email Nok Yong, Thailanda

În Thailanda, păunul cu coada sa splendidă este una dintre manifestările pământene ale phoenixului divin, simbolizând protecție divină, frumusețe și putere. În budismul thailandez, păunul este asociat cu zeița Prah Mae Kuan Eim, cea care transformă răul în bine și care îi ajută pe oamenii în suferință vindecându-i. Păunul, la rândul lui, se hrănește cu șerpi și reușește să transforme, la modul simbolic, răul în bine. Un simbolism deosebit, foarte potrivit pentru un cadou unic de Ziua Îndrăgostiților.

Yoni – Simbolul feminității în India

Dacă încă nu te-ai hotărât la cadouri de Valentine’s Day pentru ea, în oferta Metaphora există și câteva bijuterii din argint cu simboluri ale feminității din mai multe țări. Yoni este o formă clasică indiană care la hinduși o reprezintă pe zeița Shakti și simbolizează sursa vieții, a puterii femeii de a da viață.

Pandantiv Yoni, argint patinat și ametist, India

În oferta Metaphora sunt mai multe modele de cercei și pandantive cu simbolul yoni și fiecare dintre ele poate reprezenta un cadou unic de Ziua Îndrăgostiților, fie că simbolul este din argint simplu sau conține în montură o piatră semiprețioasă.

Cercei yoni, argint, India

Triunghiul – simbolul feminității în Maroc

Mergem acum pe alt continent, în vestul Africii, mai exact în Maroc, unde descoperim că simbolul feminității este ilustrat de un triunghi cu vârful în jos care se întâlnește adesea și în bijuterii pe care femeile le primesc în dar în ziua nunții. Semnificația lui este de fapt și mai largă, acoperind tot universul feminin, triunghiul cu vârful în jos reprezintă de asemenea fertilitatea.

Adesea, triunghiul este reprezentat în fibule, care sunt podoabe tipic marocane, care se poartă în pereche, pe piept, legate între ele cu un lanț, și care sunt, de asemenea, un cadou de nuntă tipic pentru nunțile berberilor din Maroc.

Pandantiv fibulă triunghi Tiznit, argint și filigran, Maroc

Setul de mai jos este o ilustrare a aceluiași simbol al feminității, care de data aceasta este lucrat într-un delicat filigran și reprezintă o idee perfectă de cadou pentru Valentine’s Day. Setul a fost patinat, pentru a avea un aer vintage și a pune în valoare cât mai bine lucrătura fină, în filigran, a cerceilor și a pandantivului.

Set cercei și pandantiv argint simbolul feminității, Maroc

De Valentine’s Day, oferă-i iubitei o bijuterie ca o declarație de dragoste!


Vezi toate modelele 

Comentarii: Adaugă un comentariu Categorii: Bijuterii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *